Chec cu miere

Se incalzeste mierea cu untul la bain-marie. Se combina faina cu nucile taiate in felii, cu scortisoara, coaja de lamiie rasa, bicarbonatul si sarea.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 gr. zahar
  • 200 gr. faina
  • 50 g de nuci
  • o lingurita de bicarbonat
  • coaja rasa de la o jumatate de lamiie
  • zeama de la o lamiie sau rom
  • 100 gr. de unt
  • 1/4 kg. de miere
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • putina sare

Mod de preparare

Se incalzeste mierea cu untul la bain-marie. Se combina faina cu nucile taiate in felii, cu scortisoara, coaja de lamiie rasa, bicarbonatul si sarea. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si o lingura de zeama de lamiie sau rom, apoi se bate in continuare pina cind spuma se tine de tel. Se adauga galbenusurile, mierea si untul topit, se pune faina si se rastoarna de 4-5 ori compozitia pentru a se amesteca. Se pune apoi compozitia in doua tavite speciale pentru chec, care au fost unse cu putin unt, si se da la cuptor cu foc potrivit, pentru 30 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc