Cornuri cu gem

Cornurile cu gem sunt ideale pentru o gustare sau un mic dejun.Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de gem de prune, drojdie, lpate,faina, zahar,margarina

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata
Cornuri cu gem

Ingrediente

  • * 500- 550 g faina
  • * 1 plic drojdie uscata
  • * 250 ml lapte
  • * 1 cub de margarina/unt
  • * 6 linguri de miere
  • * gem de prune
  • * sare
  • * o lingurita cu zahar

Mod de preparare

Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut intr-un bol si lasam asa 30 de minute. Intre timp dizolvam mierea si margarina in laptele ramas. Cand drojdia a inceput sa se umfle adaugam amestecul de lapte cu miere si margarina, faina si sarea si incepem sa framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini, in cazul meu pana cand aluatul nu se lipeste de peretii bolului. Lasam aluatul sa creasca o ora la caldura.

Dupa ce a crescut intindem o foaie rotunda, o taiem in 4 parti egale, apoi fiecare parte in 2. Punem gem pe partea mai mare si incepem sa rulam. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si le mai lasam inca 20 de minute sa mai creasca. Apoi le ungem cu miere si presaram susan peste ele.

Dam la cuptorul preincazit cam 15 - 20 de minute.


Se servesc cu lapte sau cacao.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc