Foi cu miere de albine cu diverse creme

Pentru foile cu miere de albine cu diverse creme va trebuie 250 g miere de albine, 250 g zahar, 250 g margarina.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g miere de albine
  • 250 g zahar
  • 250 g margarina
  • 5 linguri de smantana
  • o lingurita de amoniac
  • o lingurita de bicarbonat
  • sare
  • mirodenii
  • si faina cat cuprinde
  • Crema I:
  • 400 g nuca macinata
  • 400 g zahar si
  • 100 g apa
  • 250 g unt
  • Crema II:
  • 500 ml de lapte
  • 2 pachete de budinca de fructe
  • 250 g unt

Mod de preparare

Pentru foile cu miere de albine cu diverse creme, aluatul se lasa sa stea o zi pana la copt. Crema I - 400 g nuca macinata, 400 g zahar si 100 g apa, 250 g unt. Din apa si zahar se face un sirop, apoi se opareste nuca, dupa care se freaca untul spuma si se amesteca cu nuca inmuiata, iar la final, se umplu foile.
Crema II – in 500 ml de lapte se fierb 2 pachete de budinca de fructe si se lasa la racit. Separat, se freaca 250 g unt spuma si se amesteca cu budinca si cu esenta. La sfarsit, se umplu foile.


Foile cu miere de albine cu diverse creme se servesc umplute cu crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc