Mic dejun de post, made by Carmen Bruma

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, iar eliminarea lui are consecinte negative pentru sanatate. O cantitate mai mare de mancare seara conduce la disconfort gastric, un somn agitat, senzatie de rau dimineata si lipsa poftei de mancare, iar in timp toate acestea vor avea efecte negative asupra organismului. Reteta acesui mic dejun de post propus de Carmen Bruma iti va asigura energia pentru o mare parte din zi.

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Mic dejun de post, made by Carmen Bruma

Ingrediente

  • lapte de migdale – 150 ml
  • portocale – 100 g
  • mango – 100 g
  • seminte de chia – 2 linguri
  • seminte de canepa – 1 lingura
  • scortisoara – ¼ lingurita
  • miere – 12 lingurite (optional)

Mod de preparare

• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru suc
• pentru a prepara laptele de migdale se introduc migdalele (lasate la inmuiat cateva ore) in storcatorul prin presare la rece Kuvings, alternand cu apa plata. Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori, adaugandu-se in continuare apa. Laptele va iesi destul de gras si nu aveti nevoie de punga pentru strecurat, ca atunci cand faceti lapte de migdale la blender.
• spalati storcatorul si introduceti pe rand portocala si mango curatate. Sucul rezultat se adauga peste laptele de migdale, apoi se pun semintele de chia si canepa.
• asteptati cateva minute pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa, dupa care puneti scortisoara, mierea si amestecati.
• se consuma dimineata, imediat dupa preparare.

Iata pe scurt 5 motive pentru care Carmen Bruma recomanda sa nu sari peste micul dejun:
1. micul dejun iti da energia de care are nevoie organismul tau la inceput de zi
2. micul dejun scade riscul de a deveni supraponderal sau obez
3. micul dejun previne gastrita
4. micul dejun nu ingrasa. Cand ai pofta de alimente care ingrasa, dar iti doresti ca silueta ta sa nu aiba de suferit, micul dejun este cea mai sigura ocazie de a le consuma.
5. micul dejun iti asigura energia psihica si puterea de concentrare.

Savurati cu placere!

Articolul complet: http://www.carmen-bruma.ro/5-motive-sa-nu-sari-peste-micul-dejun/ 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosi
4
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri