Mic dejun de post, made by Carmen Bruma

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, iar eliminarea lui are consecinte negative pentru sanatate. O cantitate mai mare de mancare seara conduce la disconfort gastric, un somn agitat, senzatie de rau dimineata si lipsa poftei de mancare, iar in timp toate acestea vor avea efecte negative asupra organismului. Reteta acesui mic dejun de post propus de Carmen Bruma iti va asigura energia pentru o mare parte din zi.

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Mic dejun de post, made by Carmen Bruma

Ingrediente

  • lapte de migdale – 150 ml
  • portocale – 100 g
  • mango – 100 g
  • seminte de chia – 2 linguri
  • seminte de canepa – 1 lingura
  • scortisoara – ¼ lingurita
  • miere – 12 lingurite (optional)

Mod de preparare

• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru suc
• pentru a prepara laptele de migdale se introduc migdalele (lasate la inmuiat cateva ore) in storcatorul prin presare la rece Kuvings, alternand cu apa plata. Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori, adaugandu-se in continuare apa. Laptele va iesi destul de gras si nu aveti nevoie de punga pentru strecurat, ca atunci cand faceti lapte de migdale la blender.
• spalati storcatorul si introduceti pe rand portocala si mango curatate. Sucul rezultat se adauga peste laptele de migdale, apoi se pun semintele de chia si canepa.
• asteptati cateva minute pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa, dupa care puneti scortisoara, mierea si amestecati.
• se consuma dimineata, imediat dupa preparare.

Iata pe scurt 5 motive pentru care Carmen Bruma recomanda sa nu sari peste micul dejun:
1. micul dejun iti da energia de care are nevoie organismul tau la inceput de zi
2. micul dejun scade riscul de a deveni supraponderal sau obez
3. micul dejun previne gastrita
4. micul dejun nu ingrasa. Cand ai pofta de alimente care ingrasa, dar iti doresti ca silueta ta sa nu aiba de suferit, micul dejun este cea mai sigura ocazie de a le consuma.
5. micul dejun iti asigura energia psihica si puterea de concentrare.

Savurati cu placere!

Articolul complet: http://www.carmen-bruma.ro/5-motive-sa-nu-sari-peste-micul-dejun/ 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci