Napolitane cu miere si nuci

Napolitanele cu miere si nuci este o reteta rapida si delicioasa cu foi de napolitane. Se prepara rapid si pofta de dulce dispare :).

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Napolitane cu miere si nuci

Ingrediente

  • 2 pachete foi de napolitane
  • 300 gr miere de albine
  • 200 gr zahar
  • 200 gr nuci
  • 50 ml rom
  • 2linguri cacao
  • 100 gr unt

Mod de preparare

Se pun mierea si zaharul la foc mic si se amesteca bine, pana se topeste zaharul. Se adauga apoi nucile tocate marunt, romul, cacaua si se amesteca, fara sa dea in clocot. Se ung apoi foile de napolitane cu amestecul, se suprapun pe un platou si se asaza peste ele o greutate care sa le preseze. Se lasa la rece cateva ore, apoi se taie in romburi sau patratele.


Napolitanele cu miere si nuci se pot servi dupa ce au stat in prealabil la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori