Turta dulce

Pentru prepararea acestor delicioase turte avem nevoie de faina, zahar, miere,oua, miez de nuca, rahat, rom, scortisoara, nucsoara, cuisoare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -750 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 500 gr miere
  • 7 oua
  • 200 ml ulei
  • bicarbonat
  • 300 gr miez de nuca
  • 100 gr rahat
  • 50 gr rom
  • scortisoara
  • nucsoara
  • cuisoare
  • coaja rasa de lamaie
  • sare

Mod de preparare

Turta dulce cu rahat e delicioasa si un desert potrivit pentru orice ocazie. Se freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pe bain marie. Se adauga mierea calduta, bicarbonatul stins cu rom, cuisoarele, scortisoara, nucsoara, faina si nucile taiate pe lung. Se amesteca in compozitie albusurile batute spuma tare cu restul de zahar. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se asaza deasupra 1-2 randuri de rahat, date prin faina si se preseaza in compozitie. Se unge apoi cu un ou batut si se introduce in cuptor, unde se lasa pana la o ora jumate.


Alte retete de dulciuri: Prajitura televizor Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori