Se fierbe apa cu zaharul, pina cind siropul se lipeste bine de degete, se toarna cald in miere si se adauga faina; se amesteca bine compozitia si se l
Se fierbe apa cu zaharul, pina cind siropul se lipeste bine de degete, se toarna cald in miere si se adauga faina; se amesteca bine compozitia si se lasa sa stea 24 de ore. Dupa aceasta perioada, se adauga apoi ouale, nucile pisate, fructele glasate si bicarbonatul de amoniu. Pe o planseta presarata cu faina se framinta pina la densitatea aluatului de cozonac. Pe bucati, se intinde o foaie de 4 mm grosime, din care se taie diferite forme, care se coc pe o tava putin unsa, la foc iute, in cuptorul bine incins, pina ce capata culoarea galben-deschis. Dupa ce se racesc, se inmoaie in glazura pentru turta dulce si se usuca in cuptorul cald.
Se servesc impreuna cu vin

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii