Risotto cu suc de portocale si capsuni

Nimic nu poate fi mai cremos si mai gustos decat acest desert aromat de primavara: risotto cu suc de portocala si capsuni. O reteta simpla, dar delicioasa si fina ca o o budinca.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Risotto cu suc de portocale si capsuni

Ingrediente

  • 700g lapte
  • 50g zahar
  • Semintele de la o pastaie de vanilie
  • O lingura unt
  • 175g orez
  • Sucul de la o portocala
  • O jumatate de conserva de lapte de cocos
  • O cana mare de capsuni
  • taiate in jumatati

Mod de preparare

  1. Intr-o oala mai mare, la foc potrivit, pune impreuna laptele, zaharul si vanilia si amesteca frecvent pana cand incepe sa fiarba.
  2. Da focul la minim, acopera oala si pastreaza cald.
  3. Intr-o tigaie pune untul la topit, la foc mediu.
  4. Adauga orezul si prajeste-l, amestecand incontinuu, timp de doua minute.
  5. Adauga sucul de la portocala si mai lasa-l doua minute.
  6. Adauga jumatate din cantitatea de lapte cu vanilie, amestecand continuu, pentru 5 minute.
  7. Repeta actiunea de mai sus si pentru cealalta cantitate de lapte ramasa (poti sa nu o adaugi pe toata daca ti se pare prea lichid) si gateste-l pentru 15 minute.
  8. Ia risotto-ul de pe foc, adauga laptele de cocos, amestecand bine, si lasa-l deoparte pentru 5 minute.

Risotto se serveste imediat in boluri mici, individual, cu capsuni proaspete deasupra sau chiar gem de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc