Rulouri cu nuca si ciocolata

retete de post

Portii
9
Complexitate
medie
Rulouri cu nuca si ciocolata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 25 g drojdie
  • 1 cana apa calduta
  • coaja de portocala
  • 200 g ulei
  • 2 linguri margarina
  • Umplutura:
  • 200 nuca macinata
  • 150 g ciocolata neagra
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • coaja de portocala

Mod de preparare

Se cerne intr-un vas faina, amestecam cu sare, zahar, coaja de portocala. Facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta, adaugam 150 g ulei, 2 linguri margarina si incepem sa framantam, adaugand treptat apa calduta pana rezulta un aluat omogen. Intindem aluatul pe masa infainata, il ungem cu uleiul ramas si impaturim aluatul in 3, dupa care il punem in vasul in care am framantat si acoperim cu un prosop pana ce isi dubleaza volumul. Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei, presam nuca macinata si deasupra radem ciocolata pe care am tinut-o 10 minute la congelator. Rulam aluatul, dupa care, cu un cutit, taiem rondele de aluat. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, acoperim si lasam la dopsit 10 minute,l e ungem cu apa cu zahar si le dam la cuptorul incalzit, pana ce se rumenesc frumos. Intre timp, punem apa cu zaharul, coaja de portocala pe foc, pana ce rezulta un sirop. Cand inca sunt calde rulourile, le ungem cu sirop si le pudram cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc