Eclere

Eclerele sunt un desert calsic, iubit de toata lumea. Reteta de ecler se face in 50 de minute. pentru aceasta reteta de ecler aveti nevoie de faina, zahar, margarina, crema de vanilie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Eclere

Ingrediente

  • Ingrediente coji :
  • 125 g faina
  • 100 g margarina
  • 1/4 l apa
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura :
  • un plic crema de vanilie
  • 200 ml lapte.

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu margarina si sarea. Cand clocoteste se adauga toata faina, se trage deoparte de pe foc si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se lasa sa se raceasca. Se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine pana se inglobeaza fiecare ou.
Pentru crema mixam praful de crema cu laptele bine pana se intareste. Punem pe hartie de copt formele pentru coji si le lasam 15-20 de minute, pana prind o crusta aurie.
Taiem cojile pe din doua si le umplem cu crema.



Eclerele se servesc pudrate cu zahar vanilat sau stropite cu glazura de ciocolata.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori