Eclerele sunt un desert calsic, iubit de toata lumea. Reteta de ecler se face in 50 de minute. pentru aceasta reteta de ecler aveti nevoie de faina, zahar, margarina, crema de vanilie.
Se pune la fiert apa cu margarina si sarea. Cand clocoteste se adauga toata faina, se trage deoparte de pe foc si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se lasa sa se raceasca. Se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine pana se inglobeaza fiecare ou.
Pentru crema mixam praful de crema cu laptele bine pana se intareste. Punem pe hartie de copt formele pentru coji si le lasam 15-20 de minute, pana prind o crusta aurie.
Taiem cojile pe din doua si le umplem cu crema.
Eclerele se servesc pudrate cu zahar vanilat sau stropite cu glazura de ciocolata.
Alte retete recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu e Tiramisu reţetă originală, nici pe aproape, dar e o varianta aromata cu capsuni si cocos, doua ingrediente care mie...
Tiramisu reteta cu capsuni si cocosIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii