Mousse de sampanie

Se face blatul care se va coace intr-o tava. Ouale si zaharul se bat bine. Faina, praful de copt, si cacao, se adauga la oua dupa care se amesteca si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt blat: 4 oua
  • 100 g zahar
  • 75 g faina
  • un pachet praf de copt
  • 15 g cacao
  • 25 g unt
  • Pt mousse: 1 pachet gelatina
  • 3 linguri apa
  • 300 ml vin spmos sau sampanie
  • 300 g frisca
  • 2 albusuri
  • 75 g zahar
  • 50g ciocolata de menaj (pt decorat)

Mod de preparare

Se face blatul care se va coace intr-o tava. Ouale si zaharul se bat bine. Faina, praful de copt, si cacao, se adauga la oua dupa care se amesteca si cu untul.

Se coace la 200° C cca. 8 minute, apoi se lasa la racit dupa care se pune in forme rotunde mici.

Gelatina se prepara cu apa, dupa care se adauga sampania. Se amesteca cu frisca, pana cand se intareste, albusrile se bat spuma, si se adauga zaharul. se amesteca cu frisca. Se lasa 2 ore in frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori