Mousse de sampanie

Se face blatul care se va coace intr-o tava. Ouale si zaharul se bat bine. Faina, praful de copt, si cacao, se adauga la oua dupa care se amesteca si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt blat: 4 oua
  • 100 g zahar
  • 75 g faina
  • un pachet praf de copt
  • 15 g cacao
  • 25 g unt
  • Pt mousse: 1 pachet gelatina
  • 3 linguri apa
  • 300 ml vin spmos sau sampanie
  • 300 g frisca
  • 2 albusuri
  • 75 g zahar
  • 50g ciocolata de menaj (pt decorat)

Mod de preparare

Se face blatul care se va coace intr-o tava. Ouale si zaharul se bat bine. Faina, praful de copt, si cacao, se adauga la oua dupa care se amesteca si cu untul.

Se coace la 200° C cca. 8 minute, apoi se lasa la racit dupa care se pune in forme rotunde mici.

Gelatina se prepara cu apa, dupa care se adauga sampania. Se amesteca cu frisca, pana cand se intareste, albusrile se bat spuma, si se adauga zaharul. se amesteca cu frisca. Se lasa 2 ore in frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci