Strudel cu dovleac

Strudelul cu dovleac este un desert delicios, care, in ciuda denumirii sofisticate, se face extrem de usor si poate fi la indemana oricu atunci cand se anunta musafiri.

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta subtiri
  • un dovleac de marime mijlocie
  • o portocala mare
  • o lamaie mica
  • ulei
  • 250 g zahar
  • o lingurita scortisoara

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja, se indeparteaza samburii, iar miezul ramas se rade pe razatoarea mare. Radeti coaja de la portocala si lamaie pe razatoarea cea mai mica, iar sucul de la cele doua fructe il stoarceti intr-o cana. Intr-o cratita se pun 2-3 linguri de ulei (optional se poate folosi margarina) si se caleste dovleacul pana devine pastos. Se adauga zaharul (tot sau dupa gust, iar pentru diabetici se poate folosi indulcitor special), scortisoara si sucul fructelor si se mai lasa pe foc 5-10 minute. Amestecati bine si ajustati cu zahar sau alte mirodenii preferate dupa gust. Compozitia se lasa sa se raceasca.
In tava de aragaz unsa cu putin ulei asezati hartia de copt. Impartiti foile de placinta in 3 portii (cate 4-5 foi pentru o rulada). Ungeti fiecare foaie cu putin ulei cu ajutorul unei pensule si le asezati una peste alta cate 4: foaie - ulei- foaie-ulei, s.a.m.d. Intindeti un strat de umplutura complet racita pe jumatate din suprafata foii si realizati o rulada ca in imagine. Cele trei rulade incap perfect in tava de aragaz. Se ung si deasupra cu putin ulei.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 175 grade si se coc timp de 25-30 minute fara a deschide cuptorul.
Se scot din cuptor si se acopera cu un prosop de bucatarie suficient de gros cat sa ajute la racirea lenta a ruladelor. Astfel foile devin mult mai fragede. A doua zi dupa preparare sau dupa 4-5 ore minim placinta are un aspect si un gust desavarsit.


Strudelul cu dovleac se serveste rece, taiata in portii generoase si montata pe farfurie cu o felie de portocala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata