Strudel cu dovleac

Strudelul cu dovleac este un desert delicios, care, in ciuda denumirii sofisticate, se face extrem de usor si poate fi la indemana oricu atunci cand se anunta musafiri.

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta subtiri
  • un dovleac de marime mijlocie
  • o portocala mare
  • o lamaie mica
  • ulei
  • 250 g zahar
  • o lingurita scortisoara

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja, se indeparteaza samburii, iar miezul ramas se rade pe razatoarea mare. Radeti coaja de la portocala si lamaie pe razatoarea cea mai mica, iar sucul de la cele doua fructe il stoarceti intr-o cana. Intr-o cratita se pun 2-3 linguri de ulei (optional se poate folosi margarina) si se caleste dovleacul pana devine pastos. Se adauga zaharul (tot sau dupa gust, iar pentru diabetici se poate folosi indulcitor special), scortisoara si sucul fructelor si se mai lasa pe foc 5-10 minute. Amestecati bine si ajustati cu zahar sau alte mirodenii preferate dupa gust. Compozitia se lasa sa se raceasca.
In tava de aragaz unsa cu putin ulei asezati hartia de copt. Impartiti foile de placinta in 3 portii (cate 4-5 foi pentru o rulada). Ungeti fiecare foaie cu putin ulei cu ajutorul unei pensule si le asezati una peste alta cate 4: foaie - ulei- foaie-ulei, s.a.m.d. Intindeti un strat de umplutura complet racita pe jumatate din suprafata foii si realizati o rulada ca in imagine. Cele trei rulade incap perfect in tava de aragaz. Se ung si deasupra cu putin ulei.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 175 grade si se coc timp de 25-30 minute fara a deschide cuptorul.
Se scot din cuptor si se acopera cu un prosop de bucatarie suficient de gros cat sa ajute la racirea lenta a ruladelor. Astfel foile devin mult mai fragede. A doua zi dupa preparare sau dupa 4-5 ore minim placinta are un aspect si un gust desavarsit.


Strudelul cu dovleac se serveste rece, taiata in portii generoase si montata pe farfurie cu o felie de portocala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi
Pui umplut cu struguri si nuci

Pui umplut cu struguri si nuci

Pui umplut cu struguri si nuci este o reteta de friptura de pui la cuptor absolut fabuloasa! Este o reteta potrivita pentru...

Pui umplut cu struguri si nuci
Cele mai apreciate rețete
Chec cu nuci si rahat
1
Retete de Pasti

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.

Chec cu nuci si rahat
Analele istoriei (Prajitura cu nuca)
2
Prajituri

Analele istoriei (Prajitura cu nuca)

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata si 4 albusuri batute spuma. Se coace intr-o tava...

Analele istoriei (Prajitura cu nuca)
Prajitura cu crema de lapte condensat
3
Prajituri

Prajitura cu crema de lapte condensat

Cea mai buna prajitura

Prajitura cu crema de lapte condensat
Tiramisu reţetă cu lamaie
4
Torturi

Tiramisu reţetă cu lamaie

Tiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l...

Tiramisu reţetă cu lamaie
Barcute din dovlecei
5
Bebelusi > 12 luni

Barcute din dovlecei

Barcutele din dovlecei vor fi preferatele copiilor, mai ales daca sunt umplute cu ce le place lor cel mai mult.

Barcute din dovlecei
Parteneri
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
ReteteCulinare.RO

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia