Strudel cu dovleac

Strudelul cu dovleac este un desert delicios, care, in ciuda denumirii sofisticate, se face extrem de usor si poate fi la indemana oricu atunci cand se anunta musafiri.

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta subtiri
  • un dovleac de marime mijlocie
  • o portocala mare
  • o lamaie mica
  • ulei
  • 250 g zahar
  • o lingurita scortisoara

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja, se indeparteaza samburii, iar miezul ramas se rade pe razatoarea mare. Radeti coaja de la portocala si lamaie pe razatoarea cea mai mica, iar sucul de la cele doua fructe il stoarceti intr-o cana. Intr-o cratita se pun 2-3 linguri de ulei (optional se poate folosi margarina) si se caleste dovleacul pana devine pastos. Se adauga zaharul (tot sau dupa gust, iar pentru diabetici se poate folosi indulcitor special), scortisoara si sucul fructelor si se mai lasa pe foc 5-10 minute. Amestecati bine si ajustati cu zahar sau alte mirodenii preferate dupa gust. Compozitia se lasa sa se raceasca.
In tava de aragaz unsa cu putin ulei asezati hartia de copt. Impartiti foile de placinta in 3 portii (cate 4-5 foi pentru o rulada). Ungeti fiecare foaie cu putin ulei cu ajutorul unei pensule si le asezati una peste alta cate 4: foaie - ulei- foaie-ulei, s.a.m.d. Intindeti un strat de umplutura complet racita pe jumatate din suprafata foii si realizati o rulada ca in imagine. Cele trei rulade incap perfect in tava de aragaz. Se ung si deasupra cu putin ulei.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 175 grade si se coc timp de 25-30 minute fara a deschide cuptorul.
Se scot din cuptor si se acopera cu un prosop de bucatarie suficient de gros cat sa ajute la racirea lenta a ruladelor. Astfel foile devin mult mai fragede. A doua zi dupa preparare sau dupa 4-5 ore minim placinta are un aspect si un gust desavarsit.


Strudelul cu dovleac se serveste rece, taiata in portii generoase si montata pe farfurie cu o felie de portocala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Creier pane
Bucataras.RO

Creier pane

Am facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste

Creier pane
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa