Strudel cu mere si scortisoara

Strudel cu mere si scortisoara este un desert delicios si simplu. Pentru aceasta reteta de strudel cu mere folositi 4 mere mari si aluat de foietaj.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Strudel cu mere si scortisoara

Ingrediente

  • 400 g aluat de foietaj
  • 4 mere mari
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 linguri de zahar
  • 50 g unt
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Strudel cu mere si scortisoara este un desert delicios si simplu. Puteti cu incredere sa folostit aluat de foietaj din comert, dar daca aveti mai mult timp la dispozitie puteti face dumneavoastra aluatul.
Lasam la dezghetat foaia de aluat dupa care o taiem in fasii late de 15cm sau cum doriti dmv.
Merele le radem dupa care intr-o tigaie incingem putin unt ,calim merele cu zahar si la final adaugam scortisora.Lasam sa se raceasca compozitia.
Pe foile de foietaj punem compozitia,apoi o alta foaie deasupra dupa care cu ajutorul furculitei (partea preferata a fetei mele) le "lipim".
Intr-o tava unsa cu unt punem strudelul cu mere si scortisoara, insa nu inainte de al cresta. Batem galbenusul bine su cu o pensula ungem strudelul.
Dam tava cu strudelul de mere si scortisoara la cuptor pana se rumeneste.
Pofta buna!


Strudelul cu mere se poate servi la desert alaturi de inghetata de vanilie sau chiar la mic dejun.
Alte retete de prajituri recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori