Banane cu rom

Topim untul intr-o tigaie mare, presaram zaharul si le prajim pana obtinem un caramel maroniu deschis. Apoi tragem de pe foc tigaia, asteptam cateva m

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 banane verzi
  • putin mai tari
  • 50 g stafide
  • 1 lamaie
  • 20 g unt sau margarina
  • 100 g zahar tos
  • 1/2 dl rom (nu se va folosi esenta)

Mod de preparare

Topim untul intr-o tigaie mare, presaram zaharul si le prajim pana obtinem un caramel maroniu deschis. Apoi tragem de pe foc tigaia, asteptam cateva minute si adaugam cu grija 1 dl de apa. Apoi punem din nou pe foc pana caramelul se topeste complet. Adaugam lamaia spalata bine, curatata de samburi si taiata in rondele nu prea subtiri, apoi o fierbem cateva minute pe ambele parti. Scoatem rondelele de lamaie din tigaie si punem in locul lor bananele curatate si taiate oblic. Le fierbem cateva minute pe ambele parti, apoi punem stafidele spalate si uscate si rondelele de lamaie. Le fierbem pe foc iute pana se evapora toata zeama din tigaie.
Alte retete dulciuri recomandate

Prajitura cu visine

Negresa prajitura

Prajitura cu crema

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori