Feli de punch cu castane

Amestecam ingredientele pentru aluat, adaugam atata faina cat sa obtinem un aluat usor de framantat. Il impartim in 3 bucati si coacem 3 foi. Intre ti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 6 linguri zahar pudra
  • 6 dkg untura
  • 10 linguri lapte
  • 2 dkg bicarbonat de amoniu
  • Faina cat cuprinde
  • Pentru crema de castane:
  • 3 dl lapte
  • 1 plic budinca de frisca
  • 25 dkg margarina
  • 20 dkg zahar pudra
  • 1 pachet pireu de castane
  • Pentru crema de punch:
  • 1 foaie de prajitura maruntita
  • 1 dl rom
  • Gem de caise
  • Pentru glazura:
  • 1 glazura de ciocolata amaruie

Mod de preparare

Amestecam ingredientele pentru aluat, adaugam atata faina cat sa obtinem un aluat usor de framantat. Il impartim in 3 bucati si coacem 3 foi. Intre timp preparam crema de castane: fierbem budinca in lapte, o racim si amestecam continuu sa nu se formeze pielita deasupra. Frecam margarina cu zaharul pudra si pisam pireul de castane, le amestecam si adaugam budinca racita.

Crema de punch: din foile coapte sfaramam una, o stropim cu 1 dl de rom si o amestecam cu cateva linguri de gem de caise. Pe foaia racita turnam prima data crema de punch, apoi crema de castane si punem urmatoarea foaie. Glazuram conform instructiunilor.
Se serveste a doua zi.

Alte retete culinare recomandate

Prajitura cu mere

Placinta cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci