Fondant de ciocolata pe pat de fructe padure

Fondant de ciocolata pe pat de fructe padure este un desert ce are ca ingredient principal ciocolata, un desert perfect pentru o cina romantica de Dragobete.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Fondant de ciocolata pe pat de fructe padure

Ingrediente

  • 50 g ciocolata menaj neagra
  • 50 g faina
  • 1 ou
  • 50g margarina de preferat cu 0% sare
  • 100 g mixt fructe padure
  • o lamaie

Mod de preparare

Cea mai simpla reteta din lume si va garantez ca este a mea , inventata intr-un moment aglomerat in bucatarie si care este extraordinar de buna.

Deci se topeste la foc foarte incet ciocolata cu margarina nu pe baie de abur direct intr-o craticioara pe foc .Avem grija sa mestecam constant cu o lingura de lemn sau silicon. In acest timp preincalzim cuptorul la 200-250 grade.In alta craticioara adaugam fructele de padure si zeama de lamaie lasam la foc ponderat pana scade si devine un sos cremos usor.

Dupa ce ciocolata s-a topit cu untul dau cratita la o parte adaugam faina si oul intreg. Mestecam cu telul rapid pana la omogenizare dupa care turnam intr-o forma pe care o bagam in cuptorul preincalzit aproximativ 7 minute. Se verifica dupa 7 minute cand produsul este tare in lateral se desprinde de pe forma iar mijlocul este moale.

Va doresc pofta buna.

Asezati-l cu grija pe o farfurie pe care a-ti pus sosul de fructe padure si pudrati cu zahar.Astept parea dvs.


Serviti prajitura de ciocolata imediat, pe un pat de sos de padure.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura cu crema caramel
2
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Cozonac cu fructe uscate
3
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Iahnie de fasole cu ciolan
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Poale-n brau (branzoaice)
5
Aluaturi

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Parteneri
Tarte cu ton si oua
Bucataras.RO

Tarte cu ton si oua

Pentru iubitorii de peste, pot sa zic ca sunt niste tarte foarte bune si consistente. Cum le faci, cum se mananca, cel putin...

Tarte cu ton si oua
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori