Lapte de pasare

Fierbe laptele cu batonul de vanilie. Separa galbenusurile de albusuri si bate spuma tare albusurile cu 2 linguri de zahar pudra. Umezeste o lingura i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • jumatate baton de vanilie
  • 6 oua
  • 120 g zahar pudra
  • 1 lingura budinca de vanilie
  • 50 ml rom

Mod de preparare

Fierbe laptele cu batonul de vanilie. Separa galbenusurile de albusuri si bate spuma tare albusurile cu 2 linguri de zahar pudra. Umezeste o lingura in lapte fierbinte si formeaza bulgari mari din spuma de albus, pe care pune-le in lapte si fierbe-le 2-3 minute. Scoate-le cu o spumiera si lasa-le la scurs. Indeparteaza batonul de vanilie din lapte. Freaca spuma galbenusurile cu zaharul pudra ramas si cu praful de budinca. Adauga 2-3 linguri de lapte, dupa care toarna totul in lapte. Amesteca continuu pana devine dens. Ia-l de pe foc si lasa-l sa se raceasca. Adauga rom in laptele de pasare, toarna-l in cupe, aseaza bulgarii de spuma deasupra si serveste-l rece..
Alte retete recomandate

Prajitura visine

Dulceata de visine

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci