Lapte delicios de pasare

Laptele de pasare delicios este un desert simplu si gustos ce poate fi servit oricand. Se pune la foc intr-o cratita potrivit de mare, laptele cu vanilia.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 11 lapte
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • vanilie
  • 1 lingurita fecula (sau faina)
  • 1 lingura rom.

Mod de preparare

Laptele de pasare delicios este un desert simplu si gustos ce poate fi servit oricand. Pentru laptele de pasare se pune la foc intr-o cratita potrivit de mare, laptele cu vanilia. Se bat intrun castron albusurile la care se adauga, dupa ce s-au facut spuma, 100 g de zahar pisat, batandu-se din nou pana se tine albusul tare. Cand laptele incepe sa fiarba, se trage cratita pe foc mai mic, astfel incat laptele abia sa mai dea in clocote. Cu o lingura mare de masa, se ia din albusul spuma, se netezeste suprafata lasand-o sa fie putin bombata, apoi se impinge albusul din lingura in cratita cu lapte, cu ajutorul unei lingurite.
Se formeaza astfel 4 — 5 oua din albus, nu mai multe, ca sa aiba loc in cratita. Se tin mai putin de doua minute pe o parte, se intorc pe cealalta parte si se tin inca pe atata. Se scot cu lingura cu gauri si se asaza pe o sita, ca sa se scurga. Se continua apoi in acelasi fel pana se fierbe tot albusul. Pentru ca albusul sa ramana frumos crescut, trebuie sa se tina seama de doua lucruri: laptele sa nu fiarba in clocote mari cand se pune albusul si acesta sa nu stea prea mult la foc.
Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar si o Iingurita de fecula (aceasta poate fi inlocuita cu putina faina). Se toarna cu incetul laptele strecurat, se da cu totul pe foc moale, amestecand pana cand incepe sa se lege. Cand crema s-a racorit, se adauga o lingura de rom, se toarna in farfuria cu care va fi servita la masa, iar deasupra se asaza ouale de albus.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide