Se toarna, amestecand intr-una 4 decilitri de lapte rece peste 50 gr. faina, cu incetul, sa nu se faca cocolosi. Se toarna intr-o cratita mare, adauga
Se toarna, amestecand intr-una 4 decilitri de lapte rece peste 50 gr. faina, cu incetul, sa nu se faca cocolosi. Se toarna intr-o cratita mare, adaugand 100 gr. zahar si o jumatate baton de vanilie. Se pune pe foc, amestecand mereu, iar cand incepe sa fiarba se da deoparte si se pune 20 gr. de unt proaspat. Dupa ce s-a mai pierdut din caldura, se pun 4 galbenusuri si 3 linguri de cafea concentrata, pe rand, amestecand intr-una. Se scoate vanilia. Se bat 6 albusuri spuma, bine intarita si se amesteca cu incetul cu compozitia din cratita. Se pune compozitia intr-o forma de piatra lunga, se netezeste cu lama cutitului, si se cresteaza deasupra. Se da la cuptor, la foc potrivit. Dupa vreo 20 minute, cand s-a umflat, se presara deasupra putin zahar pisat. Se mai lasa 2-3 minute, pana s-a topit zaharul, se serveste imediat.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii