Se fierb intr-un vas laptele cu zaharul si se lasa sa se raceasca. Se amesteca fecula cu putin lapte rece si se adauga in lapte. Se pune din nou lapt
Se fierb intr-un vas laptele cu zaharul si se lasa sa se raceasca. Se amesteca fecula cu putin lapte rece si se adauga in lapte. Se pune din nou laptele la fiert, in clocote mici, pana scade bine si se leaga. Se ia vasul de pe foc. Se prepara piureul de banane astfel: se curata fructele, se dau prin sita si se amesteca cu laptele caldut. Se adauga in piureul de banane galbenusurile, unul cate unul, incorporandu-se fiecare in parte. La sfarsit, se inglobeaza usor, amestecand cu lingura de lemn, de sus in jos, albusurile batute spuma tare si romul. Se pune compozitia intr-o forma bine tapetata cu unt si pesmet, se pun deasupra sufleului bucatele de unt si se coace in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Se scoate forma cu sufleul din cuptor si inainte de a-l servi, se pudreaza cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Tarte cu fructe
Spuma de capsuni
Portocale umplute
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste un preparat gustos si satios!
Tagliatelle cu ciuperci in sos albPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii