Sufleu de ciocolata aromat

Se rupe ciocolata si se topeste intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa care fierbe mocnit. Nu se supraincalzeste. Se raceste putin, fara

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450 gr. ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite gelatina
  • 2 oua mijlocii
  • separate
  • 600 ml frisca nebatuta (cu 29-35% grasimi)
  • 1 lingurita cuisoare pisate
  • Pentru ornat: 150 ml frisca nebatuta (cu 29-35% grasimi)
  • 1/2 lingurita cacao
  • figurine din ciocolata

Mod de preparare

Se rupe ciocolata si se topeste intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa care fierbe mocnit. Nu se supraincalzeste. Se raceste putin, fara ca amestecul sa se intareasca.

Se pune gelatina si 4 linguri de apa fierbinte intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa fierbinte si se amesteca din cind in cind, pina s-a dizolvat. Se lasa sa se raceasca, fara a se intari insa. Daca se intareste, totusi, se incalzeste usor, pina se retopeste.

Se tapeteaza cu hirtie pergament o forma de sufleu (pentru a adera mai bine de marginile acesteia, se lipeste cu scotch) cu capacitate de 1,1 litri si se unge usor.

Se bat foarte bine albusurile. Se bat frisca cu galbenusurile pina ce amestecul incepe sa-si pastreze forma.

Se incorporeaza ciocolata si cuisoarele in frisca, apoi albusurile; dupa aceea, gelatina. Se toarna cu lingura in forma si se netezeste suprafata. Se lasa in frigider cel putin 4 ore.

Se indeparteaza scotchul de pe hirtie. Pentru ca sufleul sa aiba marginea cit mai frumoasa, se tine un cutit pe marginea formei si se apasa in sens contrar acesteia, in timp ce se desprinde cu grija de pe hirtie.

Pentru ornat: se pune frisca intr-un cornet prevazut cu un sprit in forma de stea si se traseaza o bordura spiralata. Apoi se cerne cacao si, din loc in loc, se pun figurine din ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Lasagna dulce, cu branza si visine
Bucataras.RO

Lasagna dulce, cu branza si visine

Simplu, bun si aromat. Ce iti poti dori mai mult de atat de la un desert?

Lasagna dulce, cu branza si visine
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola