Sufleu de cirese

Sufleul este in general un desert fin si apreciat. Iti propunem sa incerci si sufleul de cirese, perfect pentru o dupa-amiaza de vara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Sufleu de cirese

Ingrediente

  • 500 gr cirese
  • 200 gr zahar pudra
  • 150 gr unt
  • 100 gr pesmet
  • 100 ml vin rosu
  • 3 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • vanilie
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se spala ciresele, se scot coditele si samburii si se lasa la macerat, 1 ora, in vinul amestecat cu 50 gr zahar.

Dupa 1 ora, ciresele se scurg in strecuratoare. Se freaca spuma, intr-un castron, untul cu zaharul, se adauga vanilia, romul, pesmetul si cele 3 galbenusuri, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Ciresele bine scurse se amesteca in compozitie. Se bat cele 6 albusuri spuma tare si se inglobeaza usor, amestecand cu lingura, de sus in jos. Totul se pune intr-o forma tapetata cu unt si faina, la bain-marie si se fierbe in cuptorul cald, timp de 60 de minute.


Se scoate sufleul de cirese din cuptor si se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori