Se curata merele, se taie feliute subtiri si se pun intr-un vas pe foc, presarate cu 50 gr zahar si stropite cu vin. Cand scade tot sucul, se trec me
Se curata merele, se taie feliute subtiri si se pun intr-un vas pe foc, presarate cu 50 gr zahar si stropite cu vin. Cand scade tot sucul, se trec merele prin sita si se obtine un piure. Se face un sirop bine legat din cele 400 gr zahar si apa si se amesteca in piureul de mere. Se pune din nou vasul pe foc si se fierbe bine, pana se ingroasa piureul. Se bat albusurile spuma tare, se inglobeaza usor in piureul de mere, amestecand cu lingura de sus in jos. Se toarna compozitia intr-o forma bine tapetata cu unt si pesmet si se coace sufleul in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 40 de minute.
Se scoate forma din cuptor si se serveste sufleul fierbinte. Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Placinta cu branza
Ciocolata de casa
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii