Sufleu de mere cu gris

Se prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele fierbinte indulcit, la care se adauga coaja rasa de lamiie si putina sare. Merele taiate feli

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 gr. gris
  • 1/2 l lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • putina sare
  • 1/2 lamiie
  • 1/2 lamiie
  • 300-400 gr. mere
  • o lingura scortisoara pentru sos
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 l lapte coaja de lamiie
  • 3 linguri zahar
  • o lingura faina

Mod de preparare

Se prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele fierbinte indulcit, la care se adauga coaja rasa de lamiie si putina sare. Merele taiate felii, se pudreaza cu zahar si se stropesc cu zeama de lamiie. Galbenusurile se freaca cu zaharul si faina, se subtiaza cu laptele, se pun pe foc si se fierb. Grisul se pune in forma, se acopera cu merele, se toarna sosul din lapte si se da la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori