Sufleu de oua cu branza

Pentru sufleul de oua cu branza se fierb ouale jumatate tari si se asaza intr-o farfurie de sticla rezistenta la foc, unsa cu unt. Se face sosul de faina.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 1/2 l lapte
  • 2 albusuri
  • sare
  • 1 praf de piper
  • 1 lingura branza rasa.

Mod de preparare

Pentru sufleul de oua cu branza se fierb ouale jumatate tari si se asaza intr-o farfurie de sticla rezistenta la foc, unsa cu unt. Se face urmatorul sos de faina: se prajeste usor o lingura de faina in unt si se stinge cu lapte fierbinte. Se amesteca mereu cu lingura, pentru a nu se face cocolosi. Se pune sare si un praf de piper si se lasa sa fiarba incet pe marginea masinii o jumatate de ora, ca sa scada. Se amesteca din timp in timp ca sa nu se prinda. Cand sosul este destul de gros, se amesteca cu doua albusuri batute spuma, se toarna peste oua, se presara cu branza rasa si se da la cuptor la foc potrivit. Se asaza pe gratar ca sa aiba caldura mai mult de sus si sa nu se intareasca ouale.


Sufleul de oua se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc