Sufleu de smantana

Se spala bine lamiia si apoi se rade. Se freaca galbenusurile cu zahar, coaja de lamaie, zahar vanilat si se adauga smantana, laptele, putina sare, fa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/4 I lapte
  • 4 oua
  • 1/2 kg smantana groasa
  • 120 g faina
  • sare
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vaniiat

Mod de preparare

Se spala bine lamiia si apoi se rade. Se freaca galbenusurile cu zahar, coaja de lamaie, zahar vanilat si se adauga smantana, laptele, putina sare, faina si albusurile batute spuma, amestecand foarte usor. intr-o forma unsa cu unt, se toarna compozitia si se introduce in cupto­rul incalzit, apoi focul se foce mic. Nu se deschide cuptorul 20 minute. Se mai pot adauga in compozitie stafide sou migdale pisate.
Alte retete culinare recomandate:

Dulceata de gutui

Placinta cu mere

Placinta cu dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci