Sufleu de taitei cu mere

Se fierb taiteii in laptele clocotit cu jumatate cantitate de zahar, pina cind absorb complet laptele. Separat se ingroasa un pahar lapte cu o linguri

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg mere
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 lingurita gris sau faina
  • coaja de lamiie
  • 200 g taitei
  • 1 litru lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • zahar vanilat
  • citeva nuci macinate

Mod de preparare

Se fierb taiteii in laptele clocotit cu jumatate cantitate de zahar, pina cind absorb complet laptele. Separat se ingroasa un pahar lapte cu o lingurita faina sau de gris. Se ia de pe foc, se amesteca cu galbenusul, cu restul de zahar si cu zaharul vanilat si coaja de lamiie. Se amesteca taiteii strecurati cu merele taiate felioare si cu crema de lapte, se adauga albusul spuma si pesmetul. Se toarna intr-o forma unsa si se coace o ora la foc potrivit
Se serveste presarat cu citeva nuci macinate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci