Se fierb intr-o oala laptele, vanilia si zaharul. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit, pentru infuzie. Se desface fecula in 2 linguri de lapte
Se fierb intr-o oala laptele, vanilia si zaharul. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit, pentru infuzie. Se desface fecula in 2 linguri de lapte rece si se toarna, putin cate putin, peste lapte. Se amesteca bine compozitia ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga putina sare si se pune din nou oala pe foc, amestecand pana se ingroasa amestecul. Se ia de pe foc si se taie untul in bucatele, care se pun deasupra preparatului (acesta poate astepta cateva ore inainte de a fi pus la cuptor). In compozitia de lapte cu amidon se adauga galbenusurile, unul cate unul, si se freaca dupa fiecare. Albusurile se bat spuma tare. Se incorporeaza in preparat mai intai jumatate din albusuri, se amesteca incet, apoi se pune si restul de albusuri si se amesteca usor, de sus in jos, cu lingura de lemn. Se ia lingura cu lingura din compozitie si se pune intr-o forma din sticla termorezistenta, tapetata cu unt si pesmet, umplandu-se trei sferturi din vas. Se pune forma in cuptorul cald, evitandu-se sa se deschida usa cuptorului in timpul coacerii. Dupa 20 de minute, se deschide cuptorul, se incearca sufleul cu un pai, care trebuie sa iasa uscat.
Se scoate forma din cuptor, se pudreaza preparatul cu zahar si se serveste imediat.
Alte retete de dulciuri:
Spuma de capsuni
Glazura
Tarta cu fructe
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii