Sufleu de vanilie

Se fierb intr-o oala laptele, vanilia si zaharul. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit, pentru infuzie. Se desface fecula in 2 linguri de lapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • sare
  • 150 gr zahar
  • 2 lingurite amidon
  • 5 galbenusuri
  • 7 albusuri
  • 30 gr unt
  • 1 lingurita zahar pudra

Mod de preparare

Se fierb intr-o oala laptele, vanilia si zaharul. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit, pentru infuzie. Se desface fecula in 2 linguri de lapte rece si se toarna, putin cate putin, peste lapte. Se amesteca bine compozitia ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga putina sare si se pune din nou oala pe foc, amestecand pana se ingroasa amestecul. Se ia de pe foc si se taie untul in bucatele, care se pun deasupra preparatului (acesta poate astepta cateva ore inainte de a fi pus la cuptor). In compozitia de lapte cu amidon se adauga galbenusurile, unul cate unul, si se freaca dupa fiecare. Albusurile se bat spuma tare. Se incorporeaza in preparat mai intai jumatate din albusuri, se amesteca incet, apoi se pune si restul de albusuri si se amesteca usor, de sus in jos, cu lingura de lemn. Se ia lingura cu lingura din compozitie si se pune intr-o forma din sticla termorezistenta, tapetata cu unt si pesmet, umplandu-se trei sferturi din vas. Se pune forma in cuptorul cald, evitandu-se sa se deschida usa cuptorului in timpul coacerii. Dupa 20 de minute, se deschide cuptorul, se incearca sufleul cu un pai, care trebuie sa iasa uscat.

Se scoate forma din cuptor, se pudreaza preparatul cu zahar si se serveste imediat.

Alte retete de dulciuri:

Spuma de capsuni

Glazura

Tarta cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Braduti din biscuiti si ciocolata
5
Retete de Pasti

Braduti din biscuiti si ciocolata

Bunatati de Paste Imi amintesc cu drag de dulciurile copilariei mele si incerc sa le fac pentru fetita mea. Faceam impreuna...

Braduti din biscuiti si ciocolata
Parteneri
Pulpe cu legume si coriandru
Bucataras.RO

Pulpe cu legume si coriandru

Sunt cu adevarat gustoase, secretul fiind boabele de coriandru ce confera o aroma fina si placuta pulpelor de pui!

Pulpe cu legume si coriandru
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori