Sufleul de ciocolata a lui Gordon

Odata ce vei vedea reteta sufleului de ciocolata pregatita de Gordon Ramsay, orice superstitie sau frica va disparea, cand vei vedea cat de usor se prepara.

Complexitate
redusa
Sufleul de ciocolata a lui Gordon

Ingrediente

  • Aluat de baza sufle:
  • 500ml lapte
  • 2 pastai de vanilie
  • 250g ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri de faina
  • apa
  • 5 galbenusuri
  • Pentru formele de sufleu:
  • 100g ciocolata amaruie razuita
  • unt pentru uns formele
  • Pentru a forma sufleul:
  • 600g aluat de baza
  • 350g albusuri (5)
  • 100g zahar pudra
  • un varf de sare
  •  

Mod de preparare

In primul rand preparam aluatul de baza pentru sufleu:

3

Pur si simplu pune la foc mic laptele impreuna cu pastaile de vanilie. Cand ajunge la punctul de fierbere adauga faina amestecata cu putina apa, putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase. Nu aduce amestecul la punctul de fierbere, ia-l de pe foc chiar inainte si adauga ciocolata si galbenusurile de ou. Amesteca bine si lasa-l deoparte sa se racoreasca.

Pregateste formele de sufleu:

3

In primul rand ungele bine cu unt formele pentru sufleu, astfel vor ajuta sufleul sa creasca. Apoi presara in fiecare forma ciocolata razuita sau pudra de cacao.

Pregateste sufleurile:

3

Pune albusurile intr-un vas impreuna cu varful de sare si mixeaza la viteza medie pana cand sunt pufoase si ferme.

Adauga1/3 din cantitatea de albus in aluatul de ciocolata, ca sa il aduci la o textura similara, dupa care adauga si restul albusului si amesteca usor.

Pui aluatul de sufleu astfel preparat in formele individuale, si le dai la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 14 minute. Incearca sa nu deschizi usa in timpul coacerii lor, le va afecta capacitatea de crestere.

Lasa sufleul de ciocolata sa se raceasca in cuptor.

 


Sufleul de ciocolata se serveste cu fructe proaspete sau pudrat cu cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Tort de portocale cu crema
3
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura Regina Maria
4
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Dulceata din sfecla rosie si ananas
Bucataras.RO

Dulceata din sfecla rosie si ananas

  O dulceață minunată din sfeclă roșie, preparată unde în decembrie, ce am descoperit-o acum vreo 2...

Dulceata din sfecla rosie si ananas
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori