Odata ce vei vedea reteta sufleului de ciocolata pregatita de Gordon Ramsay, orice superstitie sau frica va disparea, cand vei vedea cat de usor se prepara.
Pur si simplu pune la foc mic laptele impreuna cu pastaile de vanilie. Cand ajunge la punctul de fierbere adauga faina amestecata cu putina apa, putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase. Nu aduce amestecul la punctul de fierbere, ia-l de pe foc chiar inainte si adauga ciocolata si galbenusurile de ou. Amesteca bine si lasa-l deoparte sa se racoreasca.
In primul rand ungele bine cu unt formele pentru sufleu, astfel vor ajuta sufleul sa creasca. Apoi presara in fiecare forma ciocolata razuita sau pudra de cacao.
Pune albusurile intr-un vas impreuna cu varful de sare si mixeaza la viteza medie pana cand sunt pufoase si ferme.
Adauga1/3 din cantitatea de albus in aluatul de ciocolata, ca sa il aduci la o textura similara, dupa care adauga si restul albusului si amesteca usor.
Pui aluatul de sufleu astfel preparat in formele individuale, si le dai la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 14 minute. Incearca sa nu deschizi usa in timpul coacerii lor, le va afecta capacitatea de crestere.
Lasa sufleul de ciocolata sa se raceasca in cuptor.
Sufleul de ciocolata se serveste cu fructe proaspete sau pudrat cu cacao.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii