Cerneti faina intr-un castron, adaugati putina sare, zaharul, untul topit si galbenusurile. Amestecati ingredientele si framantati-le 15 minute pentr
Cerneti faina intr-un castron, adaugati putina sare, zaharul, untul topit si galbenusurile. Amestecati ingredientele si framantati-le 15 minute pentru o cat mai buna omogenizare. Inveliti aluatul in folie de plastic si puneti-l pentru 20 de minute la frigider. Intindeti apoi din el o foaie intr-o tava de tarte, unsa si tapetata. Presarati deasupra foii boabe albe de fasole uscata si coaceti foaia de tarta la cuptor, la foc potrivit. Cand foaia este coapta, inlaturati fasolea si lasati foaia putin la racit. Scoateti-o pe un platou, ungeti-o cu un strat subtire de gem si ornati-o. Din felii de nectarine faceti "blanita", din kiwi, fata motanului si urechile. Pentru ochi, puneti mal intai 2 rondele de banana, apoi, peste acestea doua jumatati de visina. Nasul este tot o visina si mustatile din ramurile, fara frunze, de patrunjel. Deasupra acestui portret, strecurati printr-o sita de ceai, gem de caise in strat uniform. In acest fel, feliile de fructe raman mai bine lipite de foaia de tarta si gemul este mai sanatos decat o eventuala glazura din gelatina, mai ales pentru copiii mai mici.
Poate fi insotita de frisca sau inghetata.
Alte retete:
Galuste cu prune Gogosi pufoase Papanasi fierti
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!
Ciorba de porc cu legumePentru ca supa s-a dorit de post, nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de...
Supa crema de spanac cu leurdaO supa de primavara, energizanta, o mancare usoara!
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verdeEste un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc. Se serveşte cald, pudrat cu zahăr.
Budinca de paste cu branzaPentru ca baiatul meu vine azi din Romania acasa,el mi-a dat comanda de ceva bun bun cu care sa-l astept,asa ca am aterizat...
Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuniIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii