DESERTURI DE VARA.
Gelatina se hidrateaza dupa instructiunile de pe ambalaj. Piscoturile se insiropeaza cu compot de caise. Frisca se bate bine. Mascarponele se amesteca cu zahar si se bate putin. Afinele se spala si se paseaza la blender, eu am preferat sa las si cateva bucati mai maricele.
Se topeste gelatina pe baie de aburi, se amesteca apoi cu putina mascarpone, apoi cu toata cantitatea, se pune si frisca batuta si se amesteca bine. Se imparte in doua crema, in una din creme se pune afinele pasate, in alta, jumate din cantitatea de caise din compot pasate. Se toarna crema cu caise peste piscoturi, se asaza bucati din caise peste crema, se apasa sa intre in crema si se da la frigider sau congelator pentru a grabi procesul. Cand s-a prins, la congelator dureaza~ 5 min, se toarna crema de afine. Se lasa la frigider pentru 2 ore. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii