Tarta cu branza si caise

Este o combinatie excelenta, iar servita de la rece este racoritoare, numai buna pe canicula aceasta!

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Tarta cu branza si caise

Ingrediente

  • 1 ou
  • 5 lg zahar
  • Pentru aluat:
  • 110 g unt
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 250 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 600 g branza dulce de vaci
  • 5 lg smantana
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt esenta de migdale
  • 2 lg amidon
  • 6 caise
  • Pentru jeleul de caise:
  • 4 caise
  • 5 lg zahar
  • 250-300 ml apa
  • 5 g gelatina

Mod de preparare

Aluatul:

Untul moale se mixeaza cu zaharul si praful de sare pana devine omogen. Se adauga oul si se mai mixeaza 2 minute. Se presara faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura apoi cu mana. Se da aluatul la frigider pentru o ora.

Umplutura:

Branza, smantana, zaharul, zaharul vanilat si oul se mixeaza bine. Se adauga esenta de migdale si la final, amidonul. Se omogenizeaza.

Caisele se spala si se desfac in doua. Se indeparteaza samburele si se lasa deoparte.

Se scoate aluatul din frigider. Se pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili. Se tapeteaza cu hartie de copt, iar peretii se ung bine cu unt. Se intinde aluatul bine astfel incat sa urce si pe pereti de vreo doua degete. Se toarna umplutura, se niveleaza, apoi se asaza jumatatile de caise.

Se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 10 minute, apoi se reduce focul la 160 de grade C si se mai lasa timp de 50 de minute.

Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Jeleu de caise:

Se spala caisele, se curata de samburi si se pun la fiert, in apa cu zahar. Se lasa sa dea cateva clocote pana se inmoaie bine caisele. Se da deoparte si, dupa ce s-a racorit putin, se da la blender pentru a obtine o pasta. Se da din nou la foc pentru cateva clocote, apoi se lasa la racit.

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se toarna peste sosul de caise racit. Se amesteca bine, apoi se toarna peste tarta bine racita. Se niveleaza usor, apoi se da la rece pana se intareste jeleul.

Se scoate tava din frigider, se pregateste un platou si se indepartaza cu grija peretele detasabil al tavii. Se transfera tarta pe platou, dupa care se poate portiona si servi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Orez cu prune uscate
1
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Salata de sfecla rosie cu sprot afumat si ton
Bucataras.RO

Salata de sfecla rosie cu sprot afumat si ton

 ,, Bunatati pentru colindatori '' Anul acesta, din motive necunoscute, mie nu s-a facut prea frumoasa sfecla rosie in...

Salata de sfecla rosie cu sprot afumat si ton
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia