• adaugati oul si untul la temperatura camerei in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum – setati atasamentul pentru
• adaugati oul si untul la temperatura camerei in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum – setati atasamentul pentru plamadit la cca 2-3 cm fata de margine si porniti aparatul pe viteza mica;
• adaugati zaharul, sarea si treptat, faina
• cresteti viteza si lasati la framantat pana obtineti un aluat pufos, compact
• infasurati-l in folie de plastic si lasati-l la frigider cca o ora
• taiati capsunile in 4
• adaugati cidrul intr-o craticioara, pe foc si lasati-l la redus (pana cand alcoolul se evapora si ramane doar aroma) – tot la inceput adaugati si stelutele de anason, batoanele de scortisoara si semintele de cardamon
• cand s-a redus cca 3 sferturi, adaugati si capsunile si micsorati focul
• adaugati zaharul gelifiant si plicul de Gellfix
• amestecati pana se dizolva bine si luati de pe foc – lasati sa se raceasca
• intindeti si modelati aluatul de tarta – tapetati o forma cu fund detasabil si adaugati-l in aceasta
• puneti o bucata de hartie de copt in tava de tarta (peste aluat) si peste aceasta puneti orez, linte sau fasole, pentru a-i preveni cresterea
• introduceti-o in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru cca 10 min, pana cand devine rumen aurie – scoateti hartia de copt cu mare grija si pastrati boabele de orez, linte sau fasole intr-un castron, pentru eventuale folosiri viitoare
• gauriti blatul cu o furculita din loc in loc si lasati-l inca 2 minute in cuptor
• turnati compozitia de capsuni in acesta si lasati-l la frigider pana se incheaga
• adaugati zaharul, untul, smantana, scortisoara si crema de whisky intr-o tigaie si amestecati usor timp de cateva minute, pana se caramelizeaza zaharul, iar toate ingredientele se vor fi amestecat intr-un sos uniform
• lasati sosul sa se raceasca putin, cat puteti sa-l luati pe o spatula si sa-l intindeti pe deasupra tartei
• lasati tarta inca o ora in frigider si serviti dupa.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligasimplu,rapid si extrem de bun alaturi de o cafea sau o cana de lapte...
Prajitura pufoasa cu cireseDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii