Sincer nu pot spune ca este cel mai racoritor desert dar placerea ciocolatei are farmecul ei te lingi pe degete.
Aluatul de tarta: Se toarna faina intr-un bol peste care se adauga untul taiat cubulete, sarea si zaharul. Se amesteca pana ce aluatul capata textura unui pesmet. Peste compozitie se adauga oul care se incorporeaza si el. Se adauga putin cate putin din apa rece pana se formeaza un aluat omogen. Se scoate aluatul si se lasa sa se odihneasca intr-o folie de plastic la rece cca 15 minute. Dupa expirarea celor 15 minute se intinde aluatul cu o sucitoare . Se ia o forma de tarta si se intinde in ea cu grija. Se indeparteaza marginile si se da din nou la rece pentru 20-25 minute sa se intareasca bine. Aluatul intarit se impunge din loc in loc cu furculita. Peste aluat se pune o foaie de copt si bilute ceramice pentru tarta pentru a nu creste aluatul foarte mult. Se pune tarta la copt pentru cca 20 minute in cuptorul preincalzit la 200 grade . Se lasa crusta la racit .
Umplutura: Se pune laptele intr-o cratita pe foc, peste el se pune smantana pestru frisca, zaharul si untul si se lasa la fiert. Se ia de pe foc si se toarna peste ciocolata rupta bucatele intr-un alt bol. Lasam compozitia sa stea pentru cateva minute apoi amestecam in ea pana la omogenizarea ei. Se adauga si ouale pe rand. Se toarna umplutura de ciocolata in crusta coapta si racita. Se da din nou tarta la cuptor in cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 25 minute pentru a se inchega. Se lasa la frigider de pe o zi pe alta iar a doua zi se poate taia.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAm vazut reteta asta la Gaby si m-a bantuit toata noaptea, asa ca azi am prestat-o, mai ales ca aveam toate ingredientele la...
Desert prajitura taraneasca cu mere
Comentarii