Sincer nu pot spune ca este cel mai racoritor desert dar placerea ciocolatei are farmecul ei te lingi pe degete.
Aluatul de tarta: Se toarna faina intr-un bol peste care se adauga untul taiat cubulete, sarea si zaharul. Se amesteca pana ce aluatul capata textura unui pesmet. Peste compozitie se adauga oul care se incorporeaza si el. Se adauga putin cate putin din apa rece pana se formeaza un aluat omogen. Se scoate aluatul si se lasa sa se odihneasca intr-o folie de plastic la rece cca 15 minute. Dupa expirarea celor 15 minute se intinde aluatul cu o sucitoare . Se ia o forma de tarta si se intinde in ea cu grija. Se indeparteaza marginile si se da din nou la rece pentru 20-25 minute sa se intareasca bine. Aluatul intarit se impunge din loc in loc cu furculita. Peste aluat se pune o foaie de copt si bilute ceramice pentru tarta pentru a nu creste aluatul foarte mult. Se pune tarta la copt pentru cca 20 minute in cuptorul preincalzit la 200 grade . Se lasa crusta la racit .
Umplutura: Se pune laptele intr-o cratita pe foc, peste el se pune smantana pestru frisca, zaharul si untul si se lasa la fiert. Se ia de pe foc si se toarna peste ciocolata rupta bucatele intr-un alt bol. Lasam compozitia sa stea pentru cateva minute apoi amestecam in ea pana la omogenizarea ei. Se adauga si ouale pe rand. Se toarna umplutura de ciocolata in crusta coapta si racita. Se da din nou tarta la cuptor in cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 25 minute pentru a se inchega. Se lasa la frigider de pe o zi pe alta iar a doua zi se poate taia.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii