Aceasta este o tarta putin diferita dar in acelasi timp foarte gustoasa !
Decojim banana, o pasam bine cu furculita si o amestecam cu nuca si alunele macinate. Amestecul obtinut il punem intr-o forma rotunda( a mea are 14 cm in diametru) tapetata cu hartie de copt, il intindem uniform si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 10 minute. Marul il decojim de coaja, il taiem cubulete si il tragem la tigaie pentru 2-3 minute cu scortisoara dupa gust. Prunele le scoatem samburii, le taiem feli si le tragem si pe ele la tigaie 2-3 minute cu scortisoara. Strugurii ii tragem la tigaie 1-2 minute avand grija sa nu se crape. Eu nu am folosit zahar la fructe pentru ca erau suficient de dulci ele. Daca nu sunt destul de dulci puteti folosi zahar. Dupa cele 10 minute scoatem din cuptor baza tartei si asezam fructele pe ea dupa bunul nostru plac. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute . Tarta cu fructe este gata ! Este foarte gustoasa, aspectuoasa, satioasa si plina de roadele toamnei!
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanSe pune un litru de apa intr-un vas emailat, la foc viu. Cind apa clocoteste, se ia vasul la o parte, se pune cafeaua si se...
Lichior de cafea si vanilieSe taie cartofii, rosiile si ciupercile in bucati. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun cartofii care se prajesc usor, apoi...
Jumari cimpenestiZarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune...
Sos brunClisa fripta si pita picurata sunt savuroase si se prepara la iesirile la iarba verde. Se face mai întâi un foc în aer...
Clisa fripta si pita picurataBuna, daca nu ma credeti sa va faceti.....
Varza cu rosii si ceapa verde si carnati de PlescoiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii