Tarta cu fructe de padure

retete dietetice

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Tarta cu fructe de padure

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 1 lingura apa rece
  • 400 ml lapte
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 lingura amidon
  • 150 gr zahar
  • 200 gr ciocolata amara
  • 150-200 gr fructe de padure
  • 10 gr gelatina
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Mie imi place sa fac blatul la robotul de bucatarie, pun untul rece taiat cuburi si faina mixez de cateva ori, adaug o lingura de apa rece, iarasi cateva impulsuri si gata. Intind blatul in tava de tarta sau tort si dau la rece 30 min. Stiu, regula ar fi sa pui aluatul la rece dupa care sa il intinzi, eu am facut si asa si asa si nu am vazut diferenta, daca este una va rog sa imi spuneti si mie:D

Inainte sa il bag la cuptorul incins la 180 C, fac gauri cu furculita si dau tarta la cuptor pana capata o culoare rumena, aproximativ 10 min dureaza.

Intre timp, pregatesc crema, pun laptele la foc, bat cele 3 galbenusuri cu zaharul adaug amidonul si cateva linguri de lapte rece, torn peste laptele cald si il pun pe foc amestecand continuu, cand se ingroasa si da cateva clocote, pun ciocolata rupta bucati si o dau deoparte. Amestec bine sa se topeasca, apoi pun o folie pentru a nu prinde crusta.

Cand e tarta gata si crema calduta spre rece, o pun peste aluatul copt si o dau la rece pana fac jeleul.

Aici e si mai simplu, fructele congelate le pun intr-un vas peste o lingura de zahar, las sa dea un clocot si iau de pe foc. Gelatina o hidratez conform instructiunilor, o topesc pe baie de aburi, apoi o adaug peste fructe, amestec usor si o adaug peste crema de ciocolata. Dupa cateva ore, tarta e gata de servit.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide