Am avut cateva fructe care se stricau si era pacat sa le las sa se strice de tot sau sa le arunc, asa ca am facut o tarta delicioasa si aromata din ele.
Umplutura: Gutuile, perele si merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata zeama lasata, se adauga scortisoara, apoi se lasa sa se raceasca. Aluat fraged: Faina, zaharul, sarea si ouale se pun intr-un castron, iar untul se rade peste ele. Se amesteca si se incorporeaza toate ingredientele, formand o bila, care se introduce intr-o punga si se baga la frigider pentru circa 30 de minute. Asamblare: Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se unge cu ulei masa de lucru, bila de aluat se taie in doua, iar jumatate se intinde cu ajutorul unui sucitor uns cu ulei. Se decupeaza aluatul dupa forma de tarta. Se intinde restul de aluat si se aseaza in tava unsa cu unt, facand gaurele cu furculita din loc in loc. Se adauga umplutura si se ruleaza pe sucitor foaie decupata dupa forma, apoi se pune peste umplutura. Cu o forma pentru fursecuri se contureaza 5 fluturi. Cu ajutorul unui cutit cu lama foarte subtire se decupeaza fluturii si se scoate aluatul. Se corecteaza fluturii usor cu degetul, apoi se introduce forma de plastic si se misca in toate directiile (sus-jos, stanga-dreapta) pentru a uniformiza peretii formei de fluture. Aluatul ramas se intinde cu sucitorul pe masa de lucru unsa cu ulei si se decupeaza 4 fluturi, care se pun langa "gaurile" cu forma de fluture de pe tarta. Se introduce tava la cuptor pana cand tarta se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar si se poate servi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii