Tarta cu mere

Aseara am vrut un desert mai altfel cu mere, asa ca am optat pentru un aluat foietaj, e crocant, se sfarama cand musti, dar in acelasi timp fraged. Si mi-am exersat cu ocazia asta pe aluat si niste forme de patiserie cu model dantela si inimioare. Tarta a iesit mai buna decat ma asteptam, chiar si asa simpla…

Portii
10
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu mere

Ingrediente

  • 1 aluat foietaj
  • 4 mere mari
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • pesmet
  • ou sau apa cu zahar pentru uns

Mod de preparare

Se lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei.

Se spala merele, se dau prin razatoare si se calesc impreuna cu zaharul intr-o craticioara. Cand sunt fierte si moi, se dau de pe pe foc, se adauga scortisoara si se lasa la racit.

Se intinde usor cu mainile aluatul si se taie in doua parti.

Intr-o tava de tarta pregatita cu hartie de copt se asaza prima bucata de aluat, se taie aluatul in exces si se da deoparte, pentru a fi folosit mai tarziu la decorat.

Se presara pesmet, care va absorbi umezeala si pentru ca aluatul sa nu ramana crud la copt. Se umple cu mere, se presara din nou putin pesmet, se acopera cu celalalt aluat care va fi capacul. Se decoreaza cu aluatul ramas intins si rasucit, dar si cu forme de patiserie, dupa imaginatie. Se unge cu ou sau apa cu zahar, apoi se coace, la foc potrivit, cam 20-25 de minute.

Timp total: aprox 40 min.

Portii: 10

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/tarta-cu-mere.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide