Tarta cu mere si crema de vanilie

Un desert usor de toamna

Portii
6
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Tarta cu mere si crema de vanilie

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 1 ou+1 galbenus
  • 250 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 30 g faina
  • 1 plic zahar Zahar vanilat
  • esenta vanilie si rom
  • coaja de lamaie rasa
  • Pentru umplutura:
  • 3 mere dulci

Mod de preparare

Intr-un castron punem untul taiat cubulete,zaharul,sarea si oul. Se ameseteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza, se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se framanta cu mana pana se formeaza o coca destul de tare. Se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 30 minute. Intre timp se pregateste crema. Se amesteca bine oul, galbenusul cu zaharul, pana devine o pasta, apoi adaugam faina, esentele si coaja de lamaie si laptele se toarna cate putin amestecand in continuu.

Merele se curata de coaja,si se taie feliute. Se scoate coca din frigider, se intinde in forma de tarta pe care am pus hartie de copt. Se aseaza feliile de mere si se toarna deasupra crema de vanilie. Se presara zahar deasupra si se da la cuptor pentru 40-45 minute. Se lasa putin sa se raceasca si se scoate din forma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Australian tea
2
Bauturi cu vin

Australian tea

Ceainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...

Australian tea
Sos din gemuri pentru budinci
3
Sosuri pentru dulciuri

Sos din gemuri pentru budinci

Se pune faina intr-o cratita sa se incalzeasca putin pe foc mic,apoi se torna laptele cate putin si se amesteca mereu.Se...

Sos din gemuri pentru budinci
Jumari cu ficat
4
Jumari

Jumari cu ficat

Se prajeste putin ficatul taiat bucatele mici, lunguiete. Se toarna deasupra ouale batute, sare si piper si se lasa pe foc...

Jumari cu ficat
Pizza taraneasca
5
Paste si pizza

Pizza taraneasca

Facem un aluat din 250 gr drojdie inmuiata intr-un castron cu pic de sare. Incalzim apa si o turnam peste faina. Punem...

Pizza taraneasca
Parteneri
Desert macarons cu ganache de zmeura
Bucataras.RO

Desert macarons cu ganache de zmeura

Pentru ca iubim aceste "dulciurele" le pregatesc foarte des pentru familie. Sunt foarte aspectuoase si pe torturi,...

Desert macarons cu ganache de zmeura
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii