Un desert usor de toamna
Intr-un castron punem untul taiat cubulete,zaharul,sarea si oul. Se ameseteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza, se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se framanta cu mana pana se formeaza o coca destul de tare. Se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 30 minute. Intre timp se pregateste crema. Se amesteca bine oul, galbenusul cu zaharul, pana devine o pasta, apoi adaugam faina, esentele si coaja de lamaie si laptele se toarna cate putin amestecand in continuu.
Merele se curata de coaja,si se taie feliute. Se scoate coca din frigider, se intinde in forma de tarta pe care am pus hartie de copt. Se aseaza feliile de mere si se toarna deasupra crema de vanilie. Se presara zahar deasupra si se da la cuptor pentru 40-45 minute. Se lasa putin sa se raceasca si se scoate din forma.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii