Tarta cu prune si crema de nuci

Cu prune dulci de toamnă și nuci proaspete, transformate într-o cremă delicioasă, este pur și simplu minunat o astfel de tartă!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tarta cu prune si crema de nuci

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 1 praf sare
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 3 linguri zahăr
  • 400 g făină
  • 100 g iaurt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutură:
  • 500 g prune
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 1 linguriță scorţişoară
  • miez de nucă( jumătăţi)
  • Pentru crema de nuci:
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 150 gr nucă măcinată fin
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 3 linguri zahăr

Mod de preparare

Pregătim prunele.

Se scot sâmburii de la prune și în locul lor se pune miez de nucă tăiat în jumătăți, zahăr vanilat și scorțișoară.

Se lasă așa până se pregătește aluatul.

Pentru aluat de tartă, se amestecă oul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă untul rece și iaurtul în care se dizolvă bicarbonatul și se încorporează, treptat, făina.

Aluatul se acoperă cu folie și se dă la rece 15 minute.

Pentru crema de nuci se pun într-un vas, pe foc, laptele, zahărul și untul și se lasă până se topește untul, apoi se adaugă nuca măcinată și scorțișoara.

Se ia vasul de pe foc, se amestecă bine compoziția și se lasă la răcit.

Asamblare și coacere tartă cu prune și cremă de nuci.

În forma de tartă se întinde 3/4 din aluat îmbrăcând și pereții formei, se înțeapă aluatul cu o furculiță, apoi se așază prunele și se acoperă cu crema de nuci.

Deasupra se pune restul de aluat sub formă de grilaj.

Tarta cu prune și cremă de nuci cu scorțișoară se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa și servi pudrată cu zahăr.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
4
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap