Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone

Întotdeauna mi-a plăcut combinația dintre mere și cremă de brânză, cred că se vede și din istoricul postărilor mele. Merele aduc prospețimea, iar brânza vine cu textura cremoasă care nu te lasă să te oprești din mâncat. De data aceasta am încercat ceva nou, am făcut unt de mere, pe care îl pot conserva la borcan, să păstrez și pentru data viitoare.

Portii
8
Timp pregatire
210 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone

Ingrediente

  • Unt de mere:
  • 1 kg mere
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri zahar
  • Blat tarta:
  • 250 g faina
  • 120 g unt rece
  • 80 g zahar
  • 3-4 linguri apa rece
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • Crema de mascarpone:
  • 250 g mascarpone
  • 2 lunguri zahar pudra
  • 100 ml smantana lichida
  • 2 linguri frisca nebatuta

Mod de preparare

Unt de mere - Merele se spală și se taie cuburi; eu nu am îndepărtat coaja, pentru că o bună parte din aromă merelor provine din coajă; - Se pun în cuptor, la foc mic, acoperite, pentru 2 ore, timp în care se amestecă din când în când; - După aproximativ o oră de stat în cuptor, se adaugă și zahărul și se amestecă; - Se scot merele coapte din cuptor, se pasează bine și, folosind un blender de mână, se mixează până devin cremoase; - Acum se introduc din nou în cuptor pentru încă 45 de minute, la foc mediu, timp în care se amestecă mai frecvent; - În acest timp, compoziția începe să devină mai groasă; - Când aproape este gata, se adaugă scorțișoara și se amestecă bine; - Compoziția va căpăta textură mai untoasă după ce se răcește; Blat de tartă - Se mixează făina cu zahărul pudră și cu unul rece, din frigider; - Treptat, se adaugă câte un gălbenuș de ou, mixând bine după fiecare; - Apoi se adaugă și cele 3 linguri de apă; - Aluatul obținut se infoliaza în plastic și se ține în frigider cel puțin 30 de minute; - Apoi se lucrează pe blatul de lucru, se așează pe tava de tartă și se înțeapă cu o furculiță; - Blatul se coace singur pentru aproximativ 10-12 minute, la foc mediu, până se rumenește puțin pe margini; Crema de Mascarpone - Se mixează brânza mascarpone cu zahărul pudră; - Se adaugă smântâna lichidă și se mixează bine; - La sfârșit, se adaugă frișca nebătuta și se mixează până capătă textură fermă; - Peste blatul de tartă copt, se adaugă un strat de unt de mere, apoi un strat de cremă de mascarpone;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Covrigi polonezi
Bucataras.RO

Covrigi polonezi

Am ajuns si ziua asta, sa fac covrigi polonezi. Ii vanez de mult asa ca era timpul sa pun reteta in practica. Ies minunti,...

Covrigi polonezi
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos