Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone

Întotdeauna mi-a plăcut combinația dintre mere și cremă de brânză, cred că se vede și din istoricul postărilor mele. Merele aduc prospețimea, iar brânza vine cu textura cremoasă care nu te lasă să te oprești din mâncat. De data aceasta am încercat ceva nou, am făcut unt de mere, pe care îl pot conserva la borcan, să păstrez și pentru data viitoare.

Portii
8
Timp pregatire
210 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone

Ingrediente

  • Unt de mere:
  • 1 kg mere
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri zahar
  • Blat tarta:
  • 250 g faina
  • 120 g unt rece
  • 80 g zahar
  • 3-4 linguri apa rece
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • Crema de mascarpone:
  • 250 g mascarpone
  • 2 lunguri zahar pudra
  • 100 ml smantana lichida
  • 2 linguri frisca nebatuta

Mod de preparare

Unt de mere - Merele se spală și se taie cuburi; eu nu am îndepărtat coaja, pentru că o bună parte din aromă merelor provine din coajă; - Se pun în cuptor, la foc mic, acoperite, pentru 2 ore, timp în care se amestecă din când în când; - După aproximativ o oră de stat în cuptor, se adaugă și zahărul și se amestecă; - Se scot merele coapte din cuptor, se pasează bine și, folosind un blender de mână, se mixează până devin cremoase; - Acum se introduc din nou în cuptor pentru încă 45 de minute, la foc mediu, timp în care se amestecă mai frecvent; - În acest timp, compoziția începe să devină mai groasă; - Când aproape este gata, se adaugă scorțișoara și se amestecă bine; - Compoziția va căpăta textură mai untoasă după ce se răcește; Blat de tartă - Se mixează făina cu zahărul pudră și cu unul rece, din frigider; - Treptat, se adaugă câte un gălbenuș de ou, mixând bine după fiecare; - Apoi se adaugă și cele 3 linguri de apă; - Aluatul obținut se infoliaza în plastic și se ține în frigider cel puțin 30 de minute; - Apoi se lucrează pe blatul de lucru, se așează pe tava de tartă și se înțeapă cu o furculiță; - Blatul se coace singur pentru aproximativ 10-12 minute, la foc mediu, până se rumenește puțin pe margini; Crema de Mascarpone - Se mixează brânza mascarpone cu zahărul pudră; - Se adaugă smântâna lichidă și se mixează bine; - La sfârșit, se adaugă frișca nebătuta și se mixează până capătă textură fermă; - Peste blatul de tartă copt, se adaugă un strat de unt de mere, apoi un strat de cremă de mascarpone;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Orez cu prune uscate
1
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Briose cu ciuperci, cascaval si salam
Bucataras.RO

Briose cu ciuperci, cascaval si salam

A-nceput sa-mi placa sa fac briose, mai ales acum ca mi-am achizitionat forme de silicon. Inainte aveam o tava si puneam...

Briose cu ciuperci, cascaval si salam
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia