Azi pregatesc o tarta buuuna de tot, cu fructe de sezon, dar se poate face si cu fructe congelate. Este vorba despre tarta cu visine dulci-acrisoare si o crusta crocanta, presarata cu fulgi de cocos.
Incepe cu aluatul! Se face foarte usor si nici nu trebuie sa framanti mult! Amesteca faina cu zaharul pudra si sarea, fa o adancitura in mijloc si pune ouale batute, apoi untul moale, la temperatura camerei. Amesteca bine si framanta cu aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Acopera-l cu folie alimentara si lasa-l la frigider 10-15 minute.
Intre timp, amesteca visinele cu zaharul, amidonul si optional scortisoara, pentru un plus de aroma. Scoate aluatul din frigider si imparte-l in doua.
Intinde prima foaie intre doua hartii de copt si asaz-o intr-o tava rotunda. Taie marginile care depasesc tava si preseaza bine pe margini, apoi rastoarna visinele. Intinde si a doua foaie intre doua hartii de copt si taie fasii de 1 cm latime, apoi asaza-le deasupra, ca un grilaj.
Unge tarta cu oul batut si presara deasupra fulgi de cocos, pentru o textura crocanta. Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste deasupra. Cand este gata, scoate-o din cuptor, las-o la racit, apoi tai-o felii. Daca vrei, poti pune si o cupa de inghetata alaturi, este delicioasa!
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaDacă îți place kebabul de pui, e mai sigur și mai sănătos să ți-l prepari singur. Emile Henry îți propune o...
Kebab de pui in stil mediteraneanToba de porc este o reteta romaneasca ce se pregateste la taierea porcului sau la Ignat. Reteta de toba de porc poate fi...
Toba de porcSe pune intr-un ceainic esenta de ceai si se toarna peste apa clocotita. Se lasa cateva minute ca sa se faca infuzia, dupa...
Ceai cu lamaiePentru sarlota cu fructe de sezon se amesteca iaurtul cu fructele, daca sunt mici raman intregi, daca sunt mari se taie in...
Sarlota cu fructe de sezonPunch cu soc si gin – ideal atunci cand dai o petrecere acasa si vrei sa iti intampini invitatii cu ceva bun de baut
Punch cu soc si ginO prajitura fina si delicioasa care se topeste in gura.M-am inspirat dupa reteta Jamilei!
Prajitura Alba ca zapadaIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii