Tarta cu visine

Azi pregatesc o tarta buuuna de tot, cu fructe de sezon, dar se poate face si cu fructe congelate. Este vorba despre tarta cu visine dulci-acrisoare si o crusta crocanta, presarata cu fulgi de cocos.

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 120 gr unt
  • 1 lingura cu varf zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 kg visine fara samburi
  • 100 gr zahar brun
  • 2 linguri amidon
  • optional, 1 lingurita scortisoara
  • In plus, un ou pentru uns si o lingura fulgi de cocos pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Incepe cu aluatul! Se face foarte usor si nici nu trebuie sa framanti mult! Amesteca faina cu zaharul pudra si sarea, fa o adancitura in mijloc si pune ouale batute, apoi untul moale, la temperatura camerei. Amesteca bine si framanta cu aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Acopera-l cu folie alimentara si lasa-l la frigider 10-15 minute. 



Intre timp, amesteca visinele cu zaharul, amidonul si optional scortisoara, pentru un plus de aroma. Scoate aluatul din frigider si imparte-l in doua.

Intinde prima foaie intre doua hartii de copt si asaz-o intr-o tava rotunda. Taie marginile care depasesc tava si preseaza bine pe margini, apoi rastoarna visinele. Intinde si a doua foaie intre doua hartii de copt si taie fasii de 1 cm latime, apoi asaza-le deasupra, ca un grilaj.



Unge tarta cu oul batut si presara deasupra fulgi de cocos, pentru o textura crocanta. Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste deasupra. Cand este gata, scoate-o din cuptor, las-o la racit, apoi tai-o felii. Daca vrei, poti pune si o cupa de inghetata alaturi, este delicioasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Kebab de pui in stil mediteranean
1
Mancaruri cu carne

Kebab de pui in stil mediteranean

Dacă îți place kebabul de pui, e mai sigur și mai sănătos să ți-l prepari singur. Emile Henry îți propune o...

Kebab de pui in stil mediteranean
Toba de porc
2
Aperitive cu carne

Toba de porc

Toba de porc este o reteta romaneasca ce se pregateste la taierea porcului sau la Ignat. Reteta de toba de porc poate fi...

Toba de porc
Ceai cu lamaie
3
Ceaiuri

Ceai cu lamaie

Se pune intr-un ceainic esenta de ceai si se toarna peste apa clocotita. Se lasa cateva minute ca sa se faca infuzia, dupa...

Ceai cu lamaie
Sarlota cu fructe de sezon
4
Prajituri

Sarlota cu fructe de sezon

Pentru sarlota cu fructe de sezon se amesteca iaurtul cu fructele, daca sunt mici raman intregi, daca sunt mari se taie in...

Sarlota cu fructe de sezon
Punch cu soc si gin
5
Punch-uri

Punch cu soc si gin

Punch cu soc si gin – ideal atunci cand dai o petrecere acasa si vrei sa iti intampini invitatii cu ceva bun de baut

Punch cu soc si gin
Parteneri
Prajitura Alba ca zapada
Bucataras.RO

Prajitura Alba ca zapada

O prajitura fina si delicioasa care se topeste in gura.M-am inspirat dupa reteta Jamilei!

Prajitura Alba ca zapada
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni