Cand suntem in vacanta, nu vrem sa stam prea mult in bucatarie, dar din cand in cand ar fi bun ceva dulce. O reteta rapida , fara prea mult stat in bucatarie. Se poate servi cu fructe.
Ciocolata o rupem in bucati si o topim pe foc mic impreuna cu untul si laptele / cafea. Focul trebuie sa fie mic si sa amestecam continu. Intr-un bol, punem fulgi de cocos si turnam peste ei ciocolata topita. Amestecam foarte bine pana cand toti fulgi se coloreaza.
Intr-o tava de tarta (20 x 10cm) punem nuca de cocos si o apasam bine de tot cu spatele unei linguri pe toata suprafata tavii, in strat uniform. Punem tava in congelator pentru 30 minute. Pana cand se intareste baza tartei, facem grisul cu lapte. Eu am optat pentru un gris cu lapte de migdale si zahar brut, dar se poate folosi lapte de vaca si zahar alb. Pe foc, intr-o cratita, punem laptele impreuna cu zaharul si grisul si amestecam cu un tel, continuu, sa nu faca gogoloase pana cand se intareste. Trebuie sa aiba consistenta unei creme. Lasam sa se racoreasca putin. Scoatem tava din congelator si rasturnam baza tartei pe un platou. Se poate lasa si in tava de tarta, nu este obligatoriu sa o rasturnam. Punem peste ea grisul cu lapte, nivelam si asezam din loc in capsuni taiati in jumate. Deasupra am presarat zahar amestecat cu scortisoara. Punem la frigider si servim.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii