Tarta rustica cu capsune

Retete dietetice

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
59 minute
Complexitate
medie
Tarta rustica cu capsune

Ingrediente

  • 2 linguri zahar
  • Aluat
  • 150 g unt
  • 300 g faina
  • 1 lingura gris
  • 2 oua
  • Umplutura
  • 600 g capsune
  • 2 lingurite amidon alimentar
  • 2 linguri zahar
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Intr-un bol mixam untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si un praf de sare pana ce se obtin frimituri.

Mixam ouale si adaugam peste faina, framantam putin pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.

Acoperim cu folie alimentara si dam la rece 30 min.

Intre timp curatam capsunele, le spalam si le lasam sa se scurga bine de apa dupa care le taiem in jumatati.

Le amestecam cu amidonul, zaharul pana ce se omogenizeaza.

Intindem aluatul pe masa infaina intr-un cerc de cca 30 cm, asezam in tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit tava de la aragaz).   Presaram grisul peste aluat, apoi adaugam capsunele deasupra.

Batem galbenusul cu laptele si ungem marginea aluatul dupa care impachetam peste capsune.

Ungem marginea cu galbenusul ramas si dam tava la cuptorul incalzit cca 40-45 min, la 180 C.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci