Tarta rustica cu capsune

Retete dietetice

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
59 minute
Complexitate
medie
Tarta rustica cu capsune

Ingrediente

  • 2 linguri zahar
  • Aluat
  • 150 g unt
  • 300 g faina
  • 1 lingura gris
  • 2 oua
  • Umplutura
  • 600 g capsune
  • 2 lingurite amidon alimentar
  • 2 linguri zahar
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Intr-un bol mixam untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si un praf de sare pana ce se obtin frimituri.

Mixam ouale si adaugam peste faina, framantam putin pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.

Acoperim cu folie alimentara si dam la rece 30 min.

Intre timp curatam capsunele, le spalam si le lasam sa se scurga bine de apa dupa care le taiem in jumatati.

Le amestecam cu amidonul, zaharul pana ce se omogenizeaza.

Intindem aluatul pe masa infaina intr-un cerc de cca 30 cm, asezam in tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit tava de la aragaz).   Presaram grisul peste aluat, apoi adaugam capsunele deasupra.

Batem galbenusul cu laptele si ungem marginea aluatul dupa care impachetam peste capsune.

Ungem marginea cu galbenusul ramas si dam tava la cuptorul incalzit cca 40-45 min, la 180 C.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori