Retete dietetice
Intr-un bol mixam untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si un praf de sare pana ce se obtin frimituri.
Mixam ouale si adaugam peste faina, framantam putin pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.
Acoperim cu folie alimentara si dam la rece 30 min.
Intre timp curatam capsunele, le spalam si le lasam sa se scurga bine de apa dupa care le taiem in jumatati.
Le amestecam cu amidonul, zaharul pana ce se omogenizeaza.
Intindem aluatul pe masa infaina intr-un cerc de cca 30 cm, asezam in tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit tava de la aragaz). Presaram grisul peste aluat, apoi adaugam capsunele deasupra.
Batem galbenusul cu laptele si ungem marginea aluatul dupa care impachetam peste capsune.
Ungem marginea cu galbenusul ramas si dam tava la cuptorul incalzit cca 40-45 min, la 180 C.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii