Tarte cu crema si dulceata

Tarte delicioase cu crema de vanilie si dulceata pentru o mini-petrecere sau sarbatoare in familie

Portii
8
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tarte cu crema si dulceata

Ingrediente

  • Pentru tarte (reteta de pe aparatul de tarte):
  • 185 g unt sau margarina;
  • 2 lingurite zahar pudra;
  • 1 lingura lapte;
  • 1 praf de sare;
  • 350 g faina;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 ou;
  • Optional: un plic de zahar vanilat
  • Crema mea de vanilie:
  • Galbenusurile de la 2 oua;
  • 400 ml lapte;
  • 2-3 linguri cu faina;
  • 4 linguri zahar;
  • 50 g unt;
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;
  • Optional: cateva patratele din ciocolata preferata, daca doriti sa obtineti si crema de ciocolata.

Mod de preparare

Pentru ca am primit cadou un aparat de tarte, am avut ocazia sa testez niste tarte delicioase. Tartele se prepara conform retetei din pachetul cu aparatul de tarte: se amesteca cu mixerul untul cu zaharul, sarea, oul si laptele pana la obtinerea unui amestec omogen. Se adauga faina si se amesteca alaturi de restul ingredientelor pana se integreaza complet. Se asaza amestecul obtinut pe o suprafata plana presarata cu faina si se framanta usor. Se lasa timp de 10 minute inainte de rulare. Mai departe, am format turtite cu ajutorul unei cupe de inghetate, care are diametrul mai mare si le-am mai intins putin, sa le subtiez. Le-am copt la aparatul de tarte pentru 5-6 minute, se coc destul de repede si au un gust placut de biscuiti. Portii: eu am obtinut 17 tarte :) Le-am umplut cu crema mea clasica de vanilie si cu dulceata de capsuni sau caise facute in casa. E bine sa alegeti o dulceata mai acrisoara, pentru ca preparatul final sa nu iasa prea dulce, ci cat mai usor si racoritor :) Cum se prepara crema de vanilie: Se pune pe foc mic laptele, iar intre timp incepeti sa amestecati cu o lingura de lemn galbenusurile cu zaharul. Dati laptele de pe foc, adaugati un pic din lapte peste oua, apoi faina in ploaie. Daca doriti o crema mai subtire, puneti doar 2 linguri de faina, dar daca o vreti un pic mai groasa, ca o budinca, puneti 3 linguri. (Tineti cont ca atunci cand se raceste crema, se va mai ingrosa!) Adaugati treptat lapte, pentru a subtia, amestecati bine-bine, sa se duca toate cocoloasele, apoi turnati amestecul inapoi in vasul cu lapte si puneti-l pe foc mic. Amestecati usor, tot timpul, iar cand incepe sa se ingroase, amestecati energic pentru 1-2 minute. Dati de pe foc si adaugati untul si semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie (sau, daca vreti, puteti adauga semintele, la inceput, odata cu zaharul) si amestecati bine. Acum turnati intr-un castron jumatate din crema si puneti in ea cateva patratele de ciocolata, acestea se vor topi imediat. Omgogenizati si lasati-le sa se raceasca. Dupa ce s-au racit si tartele si cremele, nu ne mai ramane decat sa umplem tartele cu crema, sa adaugam un pic de napolitana, dulceata si sa-i rasfatam pe cei dragi! Pofta Buna! Portii: 17 Timp: 1h20min Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/tarte-cu-crema-si-dulceata.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pulpa de porc cu ceapa rosie si ardei gras la slow cooker Crock Pot
Bucataras.RO

Pulpa de porc cu ceapa rosie si ardei gras la slow cooker Crock Pot

O friptura delicioasa, aromata, coapta la Crock Pot servita cu orez brun fiert si salata de sfecla.

Pulpa de porc cu ceapa rosie si ardei gras la slow cooker Crock Pot
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise