Tarte cu crema si dulceata

Tarte delicioase cu crema de vanilie si dulceata pentru o mini-petrecere sau sarbatoare in familie

Portii
8
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tarte cu crema si dulceata

Ingrediente

  • Pentru tarte (reteta de pe aparatul de tarte):
  • 185 g unt sau margarina;
  • 2 lingurite zahar pudra;
  • 1 lingura lapte;
  • 1 praf de sare;
  • 350 g faina;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 ou;
  • Optional: un plic de zahar vanilat
  • Crema mea de vanilie:
  • Galbenusurile de la 2 oua;
  • 400 ml lapte;
  • 2-3 linguri cu faina;
  • 4 linguri zahar;
  • 50 g unt;
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;
  • Optional: cateva patratele din ciocolata preferata, daca doriti sa obtineti si crema de ciocolata.

Mod de preparare

Pentru ca am primit cadou un aparat de tarte, am avut ocazia sa testez niste tarte delicioase. Tartele se prepara conform retetei din pachetul cu aparatul de tarte: se amesteca cu mixerul untul cu zaharul, sarea, oul si laptele pana la obtinerea unui amestec omogen. Se adauga faina si se amesteca alaturi de restul ingredientelor pana se integreaza complet. Se asaza amestecul obtinut pe o suprafata plana presarata cu faina si se framanta usor. Se lasa timp de 10 minute inainte de rulare. Mai departe, am format turtite cu ajutorul unei cupe de inghetate, care are diametrul mai mare si le-am mai intins putin, sa le subtiez. Le-am copt la aparatul de tarte pentru 5-6 minute, se coc destul de repede si au un gust placut de biscuiti. Portii: eu am obtinut 17 tarte :) Le-am umplut cu crema mea clasica de vanilie si cu dulceata de capsuni sau caise facute in casa. E bine sa alegeti o dulceata mai acrisoara, pentru ca preparatul final sa nu iasa prea dulce, ci cat mai usor si racoritor :) Cum se prepara crema de vanilie: Se pune pe foc mic laptele, iar intre timp incepeti sa amestecati cu o lingura de lemn galbenusurile cu zaharul. Dati laptele de pe foc, adaugati un pic din lapte peste oua, apoi faina in ploaie. Daca doriti o crema mai subtire, puneti doar 2 linguri de faina, dar daca o vreti un pic mai groasa, ca o budinca, puneti 3 linguri. (Tineti cont ca atunci cand se raceste crema, se va mai ingrosa!) Adaugati treptat lapte, pentru a subtia, amestecati bine-bine, sa se duca toate cocoloasele, apoi turnati amestecul inapoi in vasul cu lapte si puneti-l pe foc mic. Amestecati usor, tot timpul, iar cand incepe sa se ingroase, amestecati energic pentru 1-2 minute. Dati de pe foc si adaugati untul si semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie (sau, daca vreti, puteti adauga semintele, la inceput, odata cu zaharul) si amestecati bine. Acum turnati intr-un castron jumatate din crema si puneti in ea cateva patratele de ciocolata, acestea se vor topi imediat. Omgogenizati si lasati-le sa se raceasca. Dupa ce s-au racit si tartele si cremele, nu ne mai ramane decat sa umplem tartele cu crema, sa adaugam un pic de napolitana, dulceata si sa-i rasfatam pe cei dragi! Pofta Buna! Portii: 17 Timp: 1h20min Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/tarte-cu-crema-si-dulceata.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu coasta afumata
1
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rotite din vinete umplute
2
Aperitive cu carne

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Prajitura zi si noapte de post
3
Dulciuri

Prajitura zi si noapte de post

Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...

Prajitura zi si noapte de post
Coronita aperitiv cu carne si legume
4
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Parteneri
Pizza de casa quatro stagioni
Bucataras.RO

Pizza de casa quatro stagioni

Noua ne place foarte mult sa mancam pizza si prefer sa o prepar eu acasa,caci iese mult mai buna, Acum,cui nu-i place pizza?...

Pizza de casa quatro stagioni
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia