Tort bicolor

Tortul bicolor se poate face la un meniu festiv. Prepara-l cu ingredientele: oua, ulei, faina.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort bicolor

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema:
  • 350 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Glazura: 1 plic glazura de ciocolata

Mod de preparare

Tortul bicolor se prepara astfel:

Pregatim blatul de tort din: oua batute spuma cu zahar. In ele punem uleiul, zaharul vanilta si faina in ploaie. Jumate din compozitia se toarna intr-o forma de chec si in cealalta se adauga cacao. Coacem timp de 40 de minute.

Pentru crema topim 100 g unt in care adaugam faina. Stingem cu lapte. Tinem pe foc pana da in maxim 3 clocote. Lasam crema la racit iar untul ramas il batem spuma cu zahr pudra, vanilie si vanilat. Asa batut il incorporam in crema fiarta.  Taiem blaturile felii si intre ele punem crema. Iti va iesi un tort in doua culori intrucat trebuie sa alternezi blatul alb cu blatul maro.  SDupa ce ati terminat toata crema infasuram tortul in folie si il punem in frigider.


Alte torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc