Unul dintre cele mai bune torturi de post
Blat:
Biscuitii ii rupem in bucati mici.
Topim ciocolata impreuna cu margarina la foc mic.
Cacaoa o amestecam cu zaharul, apoi turnam laptele rece peste ea si amestecam cu telul. Compozitia obtinuta o turnam peste ciocolata topita si dam 2-3 clocote. Omogenizam si o luam de pe foc. Cand s-a racorit adaugam esenta de rom. Sosul astfel obtinut il punem peste biscuiti si amestecam bine. Mai lasam cateva minute pana compozitia se imbiba. Asezam biscuitii intr-o forma rotunda in care am pus folie alimentara sau o punga de plastic. Nivelam, strangem folia si apasam bine. Lasam la rece 2-3 ore dupa care rasturnam pe un platou.
Crema:
Punem intr-un vas frisca, laptele si praful de budinca. Mixam pana crema se intareste. Punem crema peste blatul de biscuiti, nivelam si dam la frigider pana pregatim glazura.
Glazura:
Intr-o craticioara punem frisca, margarina si ciocolata rupta bucatele. O lasam la foc mic si cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Cand se raceste o turnam peste tort.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii