Tortul diplomat este un desert bine cunoscut si foarte delicios, iar varianta cu fructe din compot poate fi incercata si acum, cand a trecut sezonul fructelor proaspete.
Tortul diplomat este un desert bine cunoscut si foarte delicios, iar varianta cu fructe din compot poate fi incercata si acum, cand a trecut sezonul fructelor proaspete.
Pregatim mai intai crema de galbenusuri. Cele 5 galbenusuri se omogenizeaza cu zaharul pudra pana cand se deschid la culoare.
Laptele se pune pe foc si cand s-a incalzit se toarna peste galbenusuri si se amesteca pana la omogenizare.
Compozitia astfel formata se pune pe foc mic si se amesteca continuu pentru 10-15min pana cand se mai ingroasa un pic, cat sa imbrace lingura. Atentie nu trebuie sa fiarba si nici o clipa nu trebuie sa lasati telul de mana pentru ca altfel se taie crema. Desigur ca am mai patit sa se taie putin crema si in acest caz la primul semn ca se taie (adica incepe sa se imbranzeasca putin) am bagat blenderul vertical in ea pentru 2-3min, am luat-o de pe foc si si-a revenit, insa e bine sa nu ajungeti la pasul asta :)
Crema de galbenusuri se ia de pe foc, se adauga gelatina hidratata anterior conform instructiunilor de pe ambalaj si se omogenizeaza. Se lasa la racit pana pregatim restul.
Fructele din compot se taie cubulete, la fel si coaja de portocala confiata se taie cubulete mici.
La frisca batuta bine se adauga crema de galbenusuri racita si coaja de portocala. Aceasta crema o vom tine la frigider pana la folosire.
Eu am folosit o forma cu inel detasabil de 28cm, daca nu aveti ceva de genul asta se poate folosi orice forma de acelasi diametru pe care o tapetati cu folie de plastic. Piscoturile care vor sta pe margine le taiem cu cutitul de lungime dorita, le insiropam in siropul de la compot aromatizat cu esenta de vanilie si se aseaza in forma. Insiropam piscoturi pe care le asezam pe fundul formei.
Turnam jumatate din crema diplomat si asezam jumatate din cantitatea de fructe. Dam tortul 10min la congelator sa se mai intareasca.
Scoatem tortul de la congelator, insiropam al doilea strat de piscoturi, adaugam crema si restul de fructe.
Acest tort diplomat delicios cu fructe din compot se orneaza dupa imaginatia fiecaruia, eu am adaugat un strat subtire de frisca peste fructe cat sa le acopere, am ras putina coaja de portocala peste frisca si putina ciocolata neagra.
Tortul diplomat cu fructe din compot se serveste rece. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-bebe.
Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaPentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelRulada cu mere si scortisoara este o prajitura delicioasa de sezon. Merita incercat, cu atat mai mult ca necesita doar 30 de...
Rulada cu mere si scortisoaraPlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crapA fost un pranz mai bun decat ma asteptam, o combinatie de gusturi care ne-a incantat papilele gustative.
Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei coptiDe obicei fac mâncarea de fasole fără carne, dar pentru că am nimerit nişte afumătură mai grasă şi am avut câţiva...
Iahnie de fasole cu afumatura si carnatiPentru ca este vara, am folosit vinete albe, care mi-e imi par mai dulci si mai frumoase, si de asemenea am gasit in piata...
Musaca in stil grecescSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii