Boston Cream Pie este un tort cu crema fina vanilata, imbracat in glazura de ciocolata. Tortul poate fi pregatit pentru diferite sarbatori.
BLAT:
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C.
Se pune faina intr-un castron. Se adauga praful de copt si sarea si se amesteca usor.
Turnati laptele si uleiul in alt castron si lasati deoparte. In al treilea recipient mixati ouale si zaharul la viteza mare pana sunt pufoase. Dupa aproximativ 3 minute reduceti viteza. Adaugati esenta de vanilie si amestecati. Adaugati o treime din amestecul de faina si putin din lapte si ulei. Continuati sa adaugati alternativ putin cate putin din cele doua compozitii si apoi mixati pana cand amestecul e omogen.
Turnati aluatul intr-o forma de tort de 26 cm diametru unsa si tapetata cu faina si cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul preincalzit 25-30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese uscata. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet inainte de a-l scoate din forma. Scoateti-l din forma, dati jos hartia si taiati-l in doua. Eventual indreptati tortul taind o parte din blatul de sus.
CREMA:
Puneti galbenusurile intr-un castron. Adaugati zaharul, faina si putin lapte si amestecati bine cu telul. Apoi despicati tulpina de vanilie, deschideti-o si radeti semintele cu un cutit. Puneti atat vanilia, cat si tulpina intr-o oala in care ati turnat restul de lapte.
Puneti oala cu lapte la foc mediu pana se infierbanta. Turnati putin din laptele fierbinte in amestecul de galbenusuri si amestecati. Mai turnati un pic si amestecati. Apoi turnati tot amestecul de galbenusuri in oala cu lapte. Mestecati continuu pe foc pana se ingroasa ca o budinca si luati de pe foc. Aruncati batul de vanilie, adaugati untul si amestecati cu telul pana sunt combinate. Turnati crema intr-un alt bol si acoperiti cu folie alimentara pana la suprafata cremei pentru a nu face crusta. Puneti in frigider pana se raceste complet (cam o ora). Cand e rece, adaugati frisca batuta si amestecati bine.
GLAZURA:
La glazura se poate folosi atat ciocolata amaruie (mai eleganta), cat si ciocolata cu lapte (pentru copii) sau amandoua. Puneti pe aburi intr-un bol 120 ml de frisca lichida si ciocolata maruntita. Amestecati pana se omogenizeaza si inchideti focul. La final adaugati o bucatica de unt.
Puneti crema din belsug pe primul blat, cat si pe marginile tortului. Acoperiti cu glazura intinsa peste tot. Serviti pe un platou finut si elegant ca acesta http://shabbychicshop.ro/zambila/644-farfurie-platou-zambila.html
Tortul se serveste dupa ce s-a intarit glazura.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseVa invit sa incercati o supa crema delicioasa, numai buna pentru a va incalzi pe vremea asta racoroasa.
Supa crema de dovleac servita in paineReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii