Brad de Craciun

Blat: Se bat albusurile spuma, apoi se bat cu zaharul. Se adauga galbenusele, faina, praful de copt si esenta. Se coace intr-o tava dreptunghiulara, t

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Sirop: 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie sau rom
  • Crema: 3 oua
  • 200g zahar
  • 3 linguri lapte
  • 100g ciocolata
  • 250g unt
  • Decor: 300 ml frisca + colorant verde
  • jeleuri colorate
  • fulgi de cocos
  • Nutella sau Finetti

Mod de preparare

Blat: Se bat albusurile spuma, apoi se bat cu zaharul. Se adauga galbenusele, faina, praful de copt si esenta. Se coace intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu faina.
Sirop: Se fierb ingredientele, mai putin esenta care se adauga la urma.
Crema: Se fierb in bain-marie ouale frecate cu zaharul, ciocolata si laptele amestecand continuu. Cand s-a topit ciocolata se mai lasa putin, apoi se raceste. Se adauga treptat in untul frecat spuma.
Asamblare: Vezi si figura
1. Se taie un bastonas pe verticala din blat ca sa devina un patrat.
2. Patratul se taie in 2.
3. Unul din cele 2 triunghiuri rezultate se mai taie o data in 2.
4. Se taie in 2 unul din cele 2 triunghiuri mici si vor rezulta 2 triunghiuri si mai mici.
5. Un triunghi se taie paralel cu o latura, astfel incat sa se obtina un triunghi mic si un bastonas retezat.
6. Intr-o tava mare se aranjeaza triunghiurile de la cel mai mic la cel mai mare. Sub se asaza bastonasul retezat care sa reprezinte trunchiul, si bastonasul drept ca si suport de brad.
Se insiropeaza si se umple cu crema ca un tort obisnuit. Triunghiurile se imbraca in frisca verde, iar trunchiul si suportul in Finetti. Se orneaza cu jeleuri si fulgi de cocos.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar

Cand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...

Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise