Blat: Se bat albusurile spuma, apoi se bat cu zaharul. Se adauga galbenusele, faina, praful de copt si esenta. Se coace intr-o tava dreptunghiulara, t
Blat: Se bat albusurile spuma, apoi se bat cu zaharul. Se adauga galbenusele, faina, praful de copt si esenta. Se coace intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu faina.
Sirop: Se fierb ingredientele, mai putin esenta care se adauga la urma.
Crema: Se fierb in bain-marie ouale frecate cu zaharul, ciocolata si laptele amestecand continuu. Cand s-a topit ciocolata se mai lasa putin, apoi se raceste. Se adauga treptat in untul frecat spuma.
Asamblare: Vezi si figura
1. Se taie un bastonas pe verticala din blat ca sa devina un patrat.
2. Patratul se taie in 2.
3. Unul din cele 2 triunghiuri rezultate se mai taie o data in 2.
4. Se taie in 2 unul din cele 2 triunghiuri mici si vor rezulta 2 triunghiuri si mai mici.
5. Un triunghi se taie paralel cu o latura, astfel incat sa se obtina un triunghi mic si un bastonas retezat.
6. Intr-o tava mare se aranjeaza triunghiurile de la cel mai mic la cel mai mare. Sub se asaza bastonasul retezat care sa reprezinte trunchiul, si bastonasul drept ca si suport de brad.
Se insiropeaza si se umple cu crema ca un tort obisnuit. Triunghiurile se imbraca in frisca verde, iar trunchiul si suportul in Finetti. Se orneaza cu jeleuri si fulgi de cocos.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii